Забраненият плод – един не толкова лош турски сериал

Преди няколко месеца реших да си създам един елементарен блог, посветен на новият (за преди 2 месеца) турски сериал, който щеше да се излъчи по bTV - Забраненият плод.

Не че щях да го развивам и да качвам епизоди, просто реших да го запълня с няколко статии с безсмислено съдържание. Както винаги за подобни случаи избирам домейн на кирилица. Спрях се на забранениятплод.blogspot.com

Преди няколко дена обаче, реших да проверя как се rank-ва този блог по заяка в Google - "забраненият плод". Бях супер приятно изненадан като видях, че сайта ми държи третата позиция на първа страница. Спомням си, че бях сложил един tyxo брояч на сайта - не знам защо, просто имам навик да слагам. Реших да го разгледам и да видя как се движат посещенията. И какво да видя - средно 1000 уникални на ден! Джисъс!

Дори не мога да си представя как сайт за който не съм отделил и капка внимание и почти съм го оставил на произвола на съдбата се е класирал самичък - най-вече заради домейна и title-ла и това, че няма конкурентни сайтове.

Всъщност излъгах :-) Конкурентен сайт има - един на брой ;-) Неговият адрес е много подобен на моя, а именно забраненият-плод.blogspot.com. Разликата е едно тиренце :-)

Но конкурентния сайт няма да бъде обект на тази статия. Това, което искам да кажа с него е, че създателят му му е дал заглавие (title) - Забранения плод. Тоест, думата е в кратък член, а не както е правилно - Забраненият плод.

Това обаче е яко, защото половината от потребителите търсят по правилната заявка - забраненият плод, но пък една друга голяма част от потребителите, които не са внимавали в часовете по български език го пишат забранения плод. Моят сайт обаче е след конкурентния и затова реших да му дам един качествен линк и то само от качествени директории за статии - такава, каквато е axeny :-)

Като SEO специалист знам, че за Google всяка една буква е важна и прави разлика между две еднакви думи, били те в пълен или кратък член. Хората, често търсят по неправилен начин, но затова и ние сме тук - да оптимизираме както те търсят, а не както е правилно да се търси :-)

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *