Общото между Забраненият Плод и SEO-то

Забраненият Плод е най-гледания турски сериал в България. Въпреки, че повечето хора са скептични към турските сериали и се отнасят към тях с пренебрежение и лоши чувства, породени най-вече от културно-исторически характер, истината е, че всъщност турските сериали и в частност Забраненият Плод засягат едни от най-човешките чувства и карат зрителя да е съпричастен към филма по начин, по който само един балкански народ като нашия може да разбере.

Сериалът Забраненият Плод се излъчва в прайм тайма на bTV, а именно в 20:00 всеки ден от понеделник до петък. От понеделник до срядя се излъчват по два епизода на сериала, а в четвъртък и петък - по една серия. Наясно съм, че доста хора нямат възможност да гледат сериала, поради субективни причини. Точно заради това реших да създам един елементарен блог в който да качвам всички серии на Забраненият Плод.

Къде е проблема ще попитате и защо се налага да пиша този пост? Проблемите са два. Първият и по-сериозен е, че трудно намирам текущата серия и понякога (както и сега) имам проблеми с качването и в блога на Забранения Плод. Това се дължи на факта, че всички серии се записват от един и същи човек и се качват в един по-голям сайт за сериали: gledaiseriali.com

Но същият този човек от известно време на сам спря да качва серии в сайта си поради неизвестни за мен причини - от там увиснах и аз. Повярвайте ми - ако имах достатъчно свободно време и нужната видео карта с нужния софтуер - бих се навил и аз да го правя. Но нито имам пари за нова видео карта, още по-малко пък имам свободно време. Тези, които ме познават поне малко знаят, че ходя на работа, която не долюбвам много, но съм финансово зависим от нея. През малкото си свободно време се занимавам със SEO (някои хора биха си помислили, че се бутам там където не ми е мястото, но след половин - една година смятам да им затворя устата) и работя по лични проекти, които се позиционират отлично.

Вторият проблем, който по-малко ме притеснява е, че има две почти едни и същи търсения в Гугъл - с пълен и кратък член. За този проблем бях писал и преди. Правилното изписване на сериала е Забраненият Плод, по което търсене се позиционирам повече от добре. Но ако съдя по Google Suggest - фразата в кратък член излиза преди правилната (тази в пълен член) и това ме навежда на мисълта, че търсенето по неправилната фраза има една идея повече търсения от правилната. Затова се налага да оптимизираме и по фраза Забранения Плод. Силно се надявам, че Васко ще ми одобри статията за да мога да я подбутна с dofollow социалки :-)

P.S. Само не знам кога ще се видим да пием биричка с него :-)

share button

Едно мнение по „Общото между Забраненият Плод и SEO-то

  1. Аз съм извън града в момента, после имам едно минаване към Лондон и чак след 23-ти Март ще съм свободен за биричка :)

    А относно сериала „забраненият плод“ – гледал съм по неволя 1-2 серии. Не знам за какво се разправя, но мацката е яка ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *