Златната клетка, поредния турски сериал, атакуващ българския ефир

Златната клетка или както е оригиналното име на този сериал - Bıçak sırtı (в буквален превод – острието на ножа) е най-новия турски сериал, който БТВ завъртяха в ефир. Макар напоследък да имаше сериозен отлив на аудитория от турските сериали в родния ефир, то БТВ остават верни на своята линия да лансират турски сериали. Аудиторията напоследък се пренасити на банални сюжети с относително ясни развръзки, този път обаче, Златната клетка ще се опита да изненада българските си почитатели и да ги грабне е с динамика и непредсказуемост, за да затвърди все пак отличните позиции на турските сериали в България през последните 1-2 години.

Пилотния епизод на Златната клетка се излъчи на 31 май от 20:00 часа по БТВ,а като бонус за зрителите беше и пакетното пускане на втория епизод. След като от частната телевизия показа своя нов турски сериал, той ще продължи да се излъчва всяка седмица в понеделник, вторник, сряда и четвъртък от 21:00 часа.

Оригинално създаден през 2007 година, сериала Златната клетка бързо набира популярност, като именно така е открит и от БТВ, които решава да го използват в своята цялостна програмна схема и така да задоволят търсенията на българските телевизионни зрители. Първото излъчване на Златната клетка е в канал D, където новия сериал бързо намира своите фенове и се утвърждава като един от най-успешните турски сериали на нашето време.

Под стриктните режисьорски напътствия на Селим Деримдаллер се изявяват някои от най-известните лица на съвременното турско кино като: Неджат Ишлер, Фикрет Кюшкан, Батухан Караджакая, Мелиса Сьозен, Мехмет Гюнсюр, Вилдан Атасевер и т.н.

Действието се завърта около силните личности на Али, Орхан, Нисан, Гюнеш и Мехмет. Гюнеш е сестрата на Али, която се опитва с всякакви методи да го изкара от затвора, където той е несправедливо изпратен по обвинение за убийството на младата си бременна съпруга. След десет години безуспешни опити от страна на Гюнеш за това, освобождаването на Али от затвора и реабилитирането му пред обществото се е превърнало в идея фикс за нея. Гюнеш понякога забравя, че има свой собствен живот, за сметка на спасяването на своя брат от сполетялата го несправедливост.

Орхан и Мурат са баща и син и макар без родствена връзка двамата живеят именно като такива. Гордият със своето потекло Орхан се е сдобил със своя син по изключително груб начин, като целият му живот е изпълнен с именно такива постижение, оправдаващи средствата в името на целите, които той постига. Мехмет от своя страна е буен и невъздържан младеж аристократ, наследник на цяла династия, който обаче не може да избяга от проблемите, а може самият той е до голяма степен виновен за тях, заради своето поведение.

На другата крайност е изолираната в Златната клетка, създадена сякаш специално за нея Нисан, която макар никога да не се е влюбвала истински в мъж има свой собствен син и отделя цялото си време, енергия и любов в опит да бъде най-добрата майка за него.

Турски сериал, който ще ви накара да оцените борбите за власт, интригите и аристократичното мислене в променящото се общество в Турция – не пропускайте турския сериал Златната клетка.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *