Турските сериали в родния ефир

В последно време доста нашумели в родния ефир са сериалите и то в праймтаймът на която и да е телевизия. И не просто някаква блудкава венецуелска сапунка. Тук говорим за нещо по-сериозно, а именно турските сериали. Факт е, че много хора ги оплюват, отричат и дори мразят, но неоспоримо доказателство за тяхната висока гледаемост е и рейтингът на водещите телевизии в родния ефир. Точно когато се излъчва поредния турски сериал - примерно Забраненият плод, рейтънгът на телевизионния канал скача доста.

В повечето турски сериали сюжетът е сходен, а именно става въпрос за млади влюбени хора между които любовта е трудна, а на моменти невъзможна, но все пак в края на историята всичко завършва с щастлив край. Не бива да забравяме, че във всеки турски сериал освен положителния герой има и по някой интригант и досадник в повечето случаи в лицето на някоя красива жена.

Всички турски сериали са съвременни, в повечето случаи главни герои са заможни фамилии, които живеят в огромни къщи, карат луксозни коли и разполагат със слуги. Но въпреки това се долавя нотка на патриархални взаимоотношения. В случая визираме възрастен мъж, който е глава на семейството и неговата дума е закон за всеки член. Всеки един от тях се допитва до него и едва ли не иска разрешение за всичко, което върши.

Може би точно това държание на героите в повечето турски сериали отблъсква доста хора и поражда в тях доста негативни чувства. Дали това е причината доста хора да не ги харесват или просто поради факта, че са турски поражда у тях неприязън. Нима те са по-различни от латино-американските сериали, може би дори в някои случаи са по-съвременни и изцяло като сюжет са много по-добре замислени. Някой пък ги ненавиждат за това, че са добри за разлика от посредствените български сериали. Все пак парите са в основата на всичко. С повече средства се правят по-добри неща.

Изборът е личен за всеки един от вас, но неоспорим факт е, че турските сериали се гледат от много хора независимо от това, че много от тях отричат.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *