Защо да топлоизолираме жилищата си?

Топлоизолирането на жилищата стана модерно и често срещано през последните години. Все повече хора се замислят дали да не подобрят топлоизолацията на своя дом и така да намалят разходите за отопление през зимата и за климатизация през лятото. 

Да се замислим - къде губим най-много топлина?

Ами на първо място това са външните стени. Необходимо е да се направи добра топлоизолация за да се ограничи топлинното излъчване към околната среда. За да стане това трябва да се вземат доста неща под внимание и да си зададем въпроса : "Какъв ефект точно трябва да постигнем? ". След това идва и моментът за материалите , с които ще се направи една топлоизолация. Много хора подценяват качества на материалите като еластичност, механична якост, паропропоскливост, дълготрайност , адхезия към основата ... А от тези фактори всъщност зависи живота на една изолация.

Не на последно място стои и въпроса кой ще направи една дълготрайна и ефективна изолация - "майстори" и "разбирачи" под път и над път. Намирането на подходящ изпълнител не е лесна работа , като хората в 85% от случайте вземат под внимание само евтината им предложена цена. Препоръчително е да се избере фирма с опит и история в бранша , която държи на името си и се отнася коректно към клиентите си.

Друго място, от което се губи топлина е дограмата. Добрата дограма осигурява пълна херметичност и шумоизолация. Трябва обаче да се обърне повече внимание не на многото камери , предлагани от търговците на дограма , а на стъклопакета. Замислете се само каква площ заема касата на прозореца и каква площ заема стъклопакета. Така че търговските трикове с 8 и 9 камерни дограми подвеждат хората и те не се замислят за това , че в дограмата има и други важни компоненти.

Повече от препоръчително е да се доверите на доказала се марка производител на профили и да изберете коректна фирма , която да я монтира. Повечето монтажни фирми на дограма също използват трикове като казват , че са производители. А всъщност те само сглобяват отделните компоненти на дограмата и след това я монтират. Качествено монтираната дограма , макар и на по-висока цена е добра инвестиция в бъдещето, понеже дограма се подменя веднъж на 25-30 години.

След като вече имате добра изолация и качествена дограма идва момента на декорация на вашата фасада с декоративни фасадни профили. Поставянето на подобни профили придава един незабравим облик на една фасада и разбира се строга индивидуалност.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *