Сокоизстисквачката – полезният уред

Искате ли да пиете истински натурален сок, без добавки и с всички витамини? Може да го получите чрез саморъчно изстискване от плодове и зеленчуци благодарение на сокоизстисквачката. Съществуват много устройства за изстискване на сок: механични преси, приставки към месомелачки, кухненски комбайни. Ние ще поговорим за най-популярните разновидности - цитрусовите преси и универсалните центробежни сокоизстисквачки.

Сокоизтисквачка

Сокоизтисквачката е уредът, който Ви доставя витамини

Първите позволяват да се извлече сок от лимони, портокали, грейпфурти, мандарини, а вторите - практически от всякакви плодове и зеленчуци. Сокоизстисквачките присъстват в продуктовата листа на много фирми за производство на битова техника: Bosch, Braun, Krups (Германия), Moulinex, Tefal (Франция), Panasonic (Япония), Philips (Холандия), Solac (Испания) и др.

Сокоизстисквачката се е превърнала в един незаменим домакински уред. Съществуват по-скъпи (100-400 лв.) артикули. Принципът на тяхното действие по нищо не се отличава от това на поевтините модели, а стойността се повишава от високотехноло-гичността на изпълнението. Например цената ще бъде по-висока, ако работният възел на агрегата е изработен от неръждаема стомана.

Има прибори, изцяло направени от метал - благодарение на своя изящен външен вид те се превръщат в истинско украшение в кухнята. На тях масата им нараства до 7 кг (за сравнение при пластмасовите модели тя е 0,7-1 кг.) Така че това са по-скоро стационарни апарати, за които трябва да се осигури постоянно място в кухнята. Удобно допълнение представлява и притискаща ръчка, позволяваща да не се задържа плодът с ръка.

социални бутони

2 мнения по „Сокоизстисквачката – полезният уред

  1. Извинявам се за забавянето на статията, но сезонът е малко отпускарски и една седмица не съм одобрявал статии :)

  2. Ей, като я прочетох тази статия и се сетих, че трябва и аз да си купя някаква сокоизтисквачка, че имам някаква дето е супер зле и е по-стара от мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *