Виваком главоболия…

Отдавна съм абонат на Виваком (БТК), но в момента прекратявам всякакви ангажиращи връзки с тях (договорните отношения и ползване на услугите им) ще бъде минало в моя живот. Преди години не ми се е случвало да ме мотаят техни служители, но скоро ми се случи.

Vivacom

Първоначално използвах мобилните услуги на Глобул, но след едно посещение на офис на Виваком техен служител успя да ме убеди, че домашен(стационарен) телефон, интернет и мобилен телефон от тях е много по-изгодна оферта като пакет. Като се замислих в началото това наистина беше така, защото цената ме устройваше, но услугите не се оказаха това, което ми беше обещано.

Главно проблемът ми беше интернетът, който рядко достигаше скоростите, за които уж плащах. Връзката често се разпадаше и похабените нерви ми се отразиха доста зле. Всеки път се свързвах с операторите им на номера за поддържане, но освен, че чаках по половин час, в който някой от тях да ми вдигне, трябваше да слушам и за новите им промоции и как те мислели за клиентите си. Нали ако наистина мислеха за нас първо нямаше да ни оставят по половин час да висим на телефона докато ни облъчват с нежелани реклами.

Това някак си го преживявах, но когато отидох в офиса и поисках да си прекратя договорните отношения с тях се оказа, че всяка от трите ползвани услуги(домашен телефон, мобилен телефон и интернет) трябва да се прекъснат отделно, като се подава молба за всеки. Значи сключваш договор, който включва пакет от услуги, но ако решиш да се откажеш Виваком ще ти стъжнят живота максимално.

Първо се оказа, че за да спра всяка услуга отделно ще се наложи да отида няколко пъти до техните офиси, защото срокът за подаването на молбите за прекъсване на всяка от тях е с различни дати. Отделно трябваше да се обаждам на операторите им, за да ми дадат „КОД“, който пък трябваше да попълвам в едната молба. Като цяло отказването от услугите им е цяло приключение, но изглежда законите на нашата държава позволява подобни практики.

Капакът на всички неволи с Виваком беше, че трябваше допълнително да плащам още една такса за домашния си телефон, преди да го спрат, защото тогава можели да го спрат (а какво им пречеше да го спрат веднага не ми е ясно, не можело). Е как не може, след като аз искам да го прекратим? Съветвам Ви да внимавате, когато използвате техните услуги, можете да бъдете измамени доста нагло!

spodelime.com

11 мнения по „Виваком главоболия…

 1. Абсолютно съм съгласна с написаното – интернетът на Виваком е далеч, от това което обещават.

 2. Не се полъгвайте по пакетните оферти на Виваком – само стационарната им телефония става, всичко останало е късане на нерви…

 3. Виваком са тотални наглеци. Интернетът им е супер слаб. Просто се чудя как още хората ги търпят.

 4. Пакетните оферти на Виваком, а и въобще техните оферти са съобразени изцяло с това да лапат от потребителите двойно и тройно.

 5. То май Виваком си се римува с главоболия. С какво друго можеш да свържеш тази компания.

 6. И аз имам какво да кажа против виваком, как да го споделя?

 7. реших да взема телефон и карта на сметка на виваком , взех си за 1000лв самсунг ,и тарифен план за 30 лв на месец имаш 400 мин. към всички оператори, и какво става нито нчкой ме предупреждава да не пускаМ ИНТЕРНЕТА НА  този телефон ,нито ме предупреждават, а и най интересното не ми спират и когато надвиша лимита , след няколко часа си проверих сметката и беше 420лв от интернет трафик ,говорих и с мои пяознати , при тях се получава същия номер взимаш карта или телефон и опа 200 ИЛИ  400лв СМЕТКА , И ТОВА Е ПРИ МНОГО ХОРА ДА  ТИ ВЗЕМАТ 300 – 400 ЛВ СМЕТКА И ДА СИ ТРАЯТ , ДА НЕ ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ   ПОНЕ 10 МОЙ ПОЗНАТИ  СА ИЗГОРЕЛИ ТАКА С ИНТЕРНЕТА

 8. Домашен телефон на виваком въобще не е изгодно да се ползва. До преди 3 месеца плащах по 19 лева първоначална такса и говорех все по-малко. Не можех да се откажа, защото бях на договор и никой от компанията не искаше да ми го прекрати. Това си е като рекет, който от виваком си го знаят и го практикуват целенасочено.

 9. Попринцип не съм за пакетните оферти. Особено тези на Виваком. Прекалено много хора се оплакват и от нета и от tv-то. Вярно финансово е по-изгодно, ама е за сметка на качеството. Предпочитам да плащам повече, ама да имам вариативност и да мога да ползвам качествени услуги, а не като тези на Виваком.

 10. И аз бих препоръчала да се ползват различни доставчици или ако се ползва оферта пакет, ако искаш да ти е по евтино – по-добре да ползваш Мтел. Виваком е с много лошо качество на телевизия, нет. А телефоните непрекъснато имат сривове.

 11. И аз бих препоръчала да се ползват различни доставчици или ако се ползва
  оферта пакет, ако искаш да ти е по евтино – по-добре да ползваш Мтел.
  Виваком е с много лошо качество на телевизия, нет. А телефоните
  непрекъснато имат сривове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *