Покупка на бизнес имоти – нещата, които трябва да знам

В закупуването на бизнес имоти вземат участие доста сериозни суми, следователно трябва да се уверите, че след време вие ще получите максимална възвращаемост от инвестицията си. Вземането на погрешни решения в този тип вложения може да доведе до огромни финансови загуби, които може да е невъзможно да покриете дори с продажбата на бизнес имотите.

Покупка на имот

Нещата, които трябва да знаете:

Повечето неспециалисти в покупко–продажбата на имоти си мислят, че придобиването на помещения за бизнес е лесна задача, но това не така. Тук трябва да се вземе решение дали се цели бърза печалба (която в повечето случаи не е сигурно дали ще може да се прави и в бъдещето) или залагате на бавно, но сигурно развитие на бизнеса и оставяте печалбите за по-нататък.

Трябва да сте сигурни, че цените на бизнес имотите в даденият регион и в бъдещето ще бъдат високо ценени. Направете преценка на силните и слабите страни на местоположението на сградата, но бъдете обективни в преценката си, никога не гледайте с „розови очила“, това може да ви изиграе лоша шега. Планирайте перспективите за генериране на доходи в даденият град.

Внимавайте с брокерите, те могат да ви подведат, тъй като те са заинтересовани само от собствената си печалба, която ще бъде доста сериозна, предвид стойността на бизнес имотите и полагащата им се комисионна. Затова, въпреки че те са специалисти, е по-добре да търсите имоти без посредник. Разчитайте на собствената си преценка, тя в повечето случаи е най-правилната.

Планирайте всичко преди да сключите каквато и да е имотна сделка. Правете това на всяка стъпка, а не само в началото, защото така можете да се подведете. Направете обстойни изследвания в даденият град и областта около него, вижте какви наеми се плащат за подобни бизнес имоти. Попитайте продавачите за мотивите, с които са тръгнали да продават. Преценете недостатъците на инвестициите в недвижими имоти в региона.

Друг важен аспект е да проверите дали върху имота, на който се спирате няма някакви възбрани и тежести. Ако се нуждаете от консултация можете да намерите такава в сайтове като imotifree.bg. При сключване на сделката се попълват редица документи, не бързайте, четете всичко много внимателно. Нямате нужда от някакви правни заплитания, а от имот за правене на бизнес, така че внимавайте какво подписвате.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *