Защо да изберете куполни камери за наблюдение

Защо да изберете куполни камери за наблюдение
Куполните камери се нареждат на челните места сред различните системи за сигурност. При този тип устройства камерата е поставена в полусферичен купол, откъде идва наименованието й. В купола се намира управляващата електроника и механизъм, които са главните елементи на системата. Видеокамерата ви предоставя широк ъгъл на виждане до 360 градуса и изображение с перфектно качество.

Днес все повече фирми, магазини, банки и институции инсталират именно куполни камери за видеонаблюдение и са доволни от резултатите, които те дават. Многото предимства, за които ще стане въпрос в тази статия са в основата на големия интерес към технологиите от този вид.

В случай, че видите куполна камера за първи път, то вие може да я сбъркате за малко осветително тяло, чийто стъкла са затъмнени. Тъмното покритие има за цел да прикрие обектива, като по този начин не се вижда в коя посока е обърнат той.

Корпусът на видеокамерите са направени от метал или пластмаса издържащи на натоварване. По този начин спада риска от нараняване, чупене или кражба на монтираните устройства. На пазара има различни видове камери, а ето и най-търсените:

1. Статични куполни камери – това е най-евтиния вид, който може да се намери на пазара. Някои модели имат отлични характеристики, но трябва да сте наясно, че тук не се променя позицията на обектива. Тези устройства се инсталират основно навън, за да наблюдават определени улици, алеи, ъгли и малки зони. Разбира се, може да бъдат разположени и във вътрешни помещения, но няма да имат високо приложение.

2. Роботизирани въртящи се куполни камери – без никакъв спор те са сред много търсените системи, защото имат опцията да се въртят от девет до четиридесет градуса. Ниската степен на промяна при позицията на обектива, както и по-ниската скорост са факторите, които правят тези камери достъпни за закупуване в сравнение със скоростните например.

3. Скоростни камери – те поддържат висока скорост на въртене, която е до 300 градуса за една секунда. Много често те се монтират допълнително към стационарните видеокамери, което осигурява по-добро наблюдение. Високоскоростното изменение на положението на обектива ги прави най-успешни сред останалите видове. Имат лазерно насочване, а изображението им е цветно.

Това са трите вида, които будят най-много интерес, сред собствениците на обекти. Останалите подробности са дали ще ви трябват външни или вътрешни куполни камери, да имат ли микрофон, който да записва звук или да използват инфрачервено осветление, които снимат в пълното отсъствие на светлина.

Какви са предимствата на куполните видеокамери?

• Те са направени от здрави и нечупливи материали. Освен това се монтират на тавана, където са трудни за достигане от крадците и престъпниците. По този начин се осигурява добро ниво на охрана..

•Високата скорост на дисковете, с които са оборудвани камерите позволява да се навежда обектива към наблюдавания предмет и да се сменя посоката на изгледа с висока скорост.

•Идеални са за скрито видеонаблюдение, тъй като обектива е прикрит от тъмно стъкло и външните лица не могат да видят накъде е насочен.

•Съществуват модели с инфрачервено осветление и датчици за движещи се обекти, които позволяват постоянен надзор над обекта дори и при пълна липса на светлина.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *