Как да изберете камера за видеонаблюдение с подходяща резолюция

Времената, в които живеем предразполагат към използване на видеонаблюдение, за да осигурим нужното си спокойствие и уют, както в дома, така и на работното място. Инсталацията на видеокамери е едно от първите неща, които се прави при отваряне на фирма, магазин или друг вид обект. Охранителната дейност е значително по-добра, когато е подсилена от видеоконтрол.

Фирмите за видеонаблюдение като Джиес Груп ЕООД предлагат аналогови, HD и IP камери на цени, които може да си позволите. Благодарение на това техническо оборудване вие ще следите вашата сграда отвън и отвътре 24/7 в денонощието. Всеки опит за взлом, вандалска проява или нарушаване на законите ще бъде заснет на съответното записващо устройство, което ще получите.

Какъв вид видеокамери да изберете?

Видът на видеокамерите за наблюдение е от водещо значение и вие трябва да бъдете внимателни при селекцията си. В случай, че ви трябва камера за малък обект, където камерата ще разчита на обхват от десет метра, то може да си позволите да използвате ниска резолюция. При положение обаче, че сградата и помещенията са големи ви трябва камера от висок клас с отлична разделителна способност.

Желателно е да познавате различните видеокамери, за да може да направите правилната покупка. Разбира се, тук се изисква да знаете и бройката, тъй като една камера може да не е достатъчна за защита на собствеността ви.

Какво представляват аналоговите камери за видеонаблюдение?

Аналоговата камера обикновено използва ниска резолюция и се употребява в малки помещения. Този вид техника осигурява добра картина, но има пропуски при излъчването на детайлите, които понякога са от съществена важност. Малките офиси или складове могат да бъдат охранявани чрез аналогови камери, но последните не се препоръчват при големи обекти.

Съществуват водоустойчиви модели аналогови камери подходящи, както за вътрешен, така и за външен монтаж. Можете да поръчате статични или управляеми варианти и както споменахме обхвата им е до десет метра, без възможност за възпроизвеждане на детайлни картини.
На пазара се намират аналогови камери с резолюция от 540 до 700 TVL, която се смята за висока. Този тип техника е отлично решение и за по-големите обекти от сорта на хипермаркети и магазини за хранителни стоки.

Любопитно за HD камерите

По стандарт HD камерите биват два типа – с резолюция 780 TVL и 1080 TVL. Смята се, че това е висока резолюция, но не може да се мери с тази на IP видеокамерите, за които ще отворим дума по-долу в статията. Тази техника възпроизвежда чудесни изображения, на които лесно може да различите различните обекти и хора.

Чрез HD видеокамерите имате шанс да разгледате в детайли даден запис. Камерите могат да заснемат със скорост 60, 50, 30 и 25 кадъра в сек. Качеството обаче зависи също и от мониторите, които използвате.

IP камерите и техните възможности

Благодарение на IP камерите с висока резолюция вие може да наблюдавате детайлни кадри и висококачествено изображение. Тази технология е разработена специално за бизнес нуждите от отлична картина и ясно различаване на всеки един обект.
Основните предимства на IP камерите са компактната структура, чудесното изображение и лесния монтаж. Малък недостатък при някои модели е, че се налага закупуването на допълнителни компоненти за поставките на устройствата, което оскъпява инсталирането им.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *