Здравословно хранене за жени

Повечето жени се притесняват както за фигурата, така и за теглото си и смятат, че повече килограми означават лоша фигура. Въпреки че това схващане може да се окаже заблуда, смята се, че жените качват килограми по-бързо в сравнение с мъжете. Това е така заради ролята, която изиграват фактори като бременност, прием на противозачатъчни и различни хормонални промени, които забавят метаболизма на жената, а това води до повишаване на теглото.

Добрата новина е, че всички тези фактори могат да бъдат преодолени, да свалиш някое и друго килце и да контролираш теглото си в здравословни граници. За да стане това обаче, трябва да имаш правилното отношение и да си решителна, да не се поддаваш на натиска, който обществото оказва над всички жени, смятайки, че всяка дама трябва да изглежда като манекенка. Това, към което трябва да се стреми всяка жена, е достигането на едно здравословно тегло, а не постигането на фигурата, която в момента обществото смята за идеална.

Хранителният режим

С всички диети, които обещават страхотни резултати, лесно можеш да бъдеш заблудена и да избереш нещо, което е нереалистично и нездравословно. Неправилната диета не само че няма да ти помогне да свалиш килограми, но може и да ти създаде проблеми със здравето.

Най-добрият начин да намалиш теглото си и да останеш здрава е промяната в начина на живот и най-вече на хранителните навици, като хапваш здравословни храни, които осигуряват всички необходими хранителни вещества на организма и той не е лишен от нищо. Замисли се нужно ли е да отслабваш и защо го правиш – защото се притесняваш за здравето си или за да изглеждаш по-добре? Няма нищо лошо в това да поддържаш фигурата си, но това не бива да бъде най-важното нещо.

Освен че ще ти помогне да контролираш теглото си, здравословното хранене ще окаже влияние и на кожни проблеми или такива със зъбите, които са предизвикани от вредни храни.

Диетата, на която ще се спреш, трябва да бъде с ниско съдържание на мазнини. Или може би някоя от популярните напоследък диети, които предвиждат намаляване приема на храни, богати на въглехидрати. Която и диета да избереш, основното и най-важно нещо е да се увериш, че тя ще осигурява на организма ти всички необходими хранителни вещества.

Нуждите на тялото

Едно от най-важните хранителни вещества, от които тялото се нуждае, е калций, който е изключително важен за здравето на костите. Той може да бъде открит в месото, зеленчуците и млечните продукти. С трупането на годините здравината на костите ни намалява и приемането на достатъчно количество калций е изключително важно, за да ги запазим здрави.

Желязото, от друга страна, спомага за образуването на червени кръвни клетки. То е изключително важно за жените, за да могат да си набавят количеството кръв, което губят по време на менструацията всеки месец. В противен случай може да се чувстват слаби и дори да получат припадъци.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *