Сянка за покрива на зимната градина

След като изградите своята зимна градина, много важно е да осигурите необходимата сянка за покрива, за да не се превърне помещението в сауна. Много собственици осигуряват сенници и щори първо, за да се насладят на комфорта на зимната градина под жаркото слънце и второ, за да осигурят необходимото спокойствие и прикритие от любопитни съседски очи.

Зимна градина

Сенниците предотвратяват навлизането на слънчевите лъчи преди да са проникнали в обема на зимната градина и спомагат за поддържането на приятна атмосфера през горещите летни дни.

През зимата пък, щорите от определените материи играят ролята на допълнителна изолация и пречат на топлината да напусне зимната градина. В този ред на мисли, сенниците спомагат за намаляване на разходите за отопление през зимата и за климатизация през лятото.

Монтирането на сенници към покрива на зимната градина може да се направи чрез цялостно покриване на площта на покрива или чрез частично покриване на даден сектор от него. Това зависи от приложението и степента на отопление на градината. Що се отнася до почистването на тентите, то с маркуч и обикновена вода може да ги почистите достатъчно добре.

Тентите за покриви се предлагат както на отделни, обикновено правоъгълни парчета, така и на цели покрития. Първият вариант има предимството, че лесно може да откриете част от градината, докато при втория, това зависи от изпълнението и разбира се от цената.

Щорите за зимни градини предоставят приятно усещане за светлина и същевременно хладина през летния сезон на своите обитатели. Когато имате гости или се съберете със семейството около масата, може да вдигнете щорите и да се насладите на светлината в стаята.

А може и да ги спуснете и да създадете романтична обстановка за по чаша вино в приятна компания. С напредването на вечерта може да вдигнете щорите от покрива и да съзерцавате звездното нощно небе.

Сенниците за покриви предлагат много голямо разнообразие - за външен и вътрешен монтаж, дървени, пластмасови или винилови. Независимо какви са вашите вкусове и предпочитания, задължително трябва да осигурите сянка за вашата зимна градина.

Вижте още за вашата зимна градина на: http://www.zimnigradini.info/index.php/sennici-za-zimni-gradini

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *