Комфорт и отмора в зимната градина

Зимната градина може да бъде използвана по няколко различни начина: ботаническа градина, оранжерия и др. Едно от приложенията е създаването на кътче за спокойствие и отмора. Този тип зимни градини обикновено се изграждат като прикрепена част към основната постройка: на покрива на жилищна сграда, професионално преструктурирана тераса или пристройка към къща. По този начин се създава разширение на жилищното пространство на основната постройка, при това доста луксозно и освен че внася стил в живота на притежателите, се увеличава и цената на собствеността им.

Самата зимна градина не се различава по нищо от другите типове – всяка една от тях е с определена конструкция, използват се подобни материали, притежава отопление, вентилация и сенници и т.н.) Основната разлика при зимните градини се наблюдава при интериорния им дизайн.

Светлината трябва да бъдe в основата на проекта от самото начало. Светлата и просторна градина е способна да подобри настроението ни и през най-тежките ни дни. Озвучителна система, предварително заложена в проекта, е идеална за придаване на романтична атмосфера с приятна музика или спокойствие и релаксация с леко ромолене на поточе или шум на дъждовна гора. В допълнение към озвучителната система може да се инсталира голям LCD телевизор.

Така зимната градина е напълно оборудвана за всякакви релаксиращи практики (йога, медитация, релакциращ масаж) или за домашен фитнес салон (разбира се с един крос-тренажор или степер). Взависимост от размера на зимната ви градина може да инсталирате инфрачервена сауна, парна баня или дори сауна. На пазара съществуват сауни, които изискват само 1 кв.м. за инсталирането им.

Ако все пак възможностите ви не стигат толкова далеч, един обикновен набор за ароматерапия и няколко саксии с любимите ви цветя, могат да направят зимната ви градина едно прекрасно място за отмора след натоварения ден. И не забравяйте, че няма нищо по-отпускащо и хубаво от приятната компания на любими хора.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *