Идеи за обзавеждане на малки жилища от Мебели Плам Стара Загора

Това, че живеете в малко жилище не означава, че не можете да имате мечтаният интериор. Съществуват безброй много варианти, които са силно оръжие в ръцете ви, когато обзавеждате по-малките по размери стаи. Именно поради тази причина интериорният дизайн се счита за изкуство. Чрез използването на правилните цветови гами, изборът на подходящите мебели по поръчка и местата за съхранение на вещи, вие можете да постигнете много добри резултати. Всичко зависи от вашият поглед върху нещата и с малко помощ, вие можете да направите малкото пространство да изглежда по-голямо и просторно.

  • Идеи за декориране на малки пространства

Дизайнерите на Мебели Плам Стара Загора споделят, че те са изумени от факта, че повечето хора изобщо нямат идея как да се справят с малките пространства, а всъщност с малко повече креативност нещата бързо идват по местата си. Първото нещо, което трябва да се направи е да се погледнат цветовете на стените, пода и тавана. Ако те са в тъмни нюанси, тогава ще се наложи да се погрижите за това, тъй като така се създава илюзията за мрачност и допълнително свиване. Светлите пастелни цветове, а също и светло жълтото, морското синьо или яркото зелено могат да създадат илюзията за простор, към който вие се стремите. След като проблемът със стените е решен, идва ред на изборът на мебели по поръчка и на декоративните елементи, с които всяка стая ще изглежда просторна и ще създава усещането за дом.

  • Декориране на малки всекидневни

Може всекидневната ви да е малка, но може да се позабавлявате като я промените така, че все едно тя излъчва топлина и гостоприемство. Най-добрият вариант за постигане на тази цел е отделянето на съвсем малко време. Минималистичния стил мебели по поръчка са правилният вариант за малките пространства, според дизайнерите на Мебели Плам Стара Загора. Средно голям модерен диван, комбиниран с ниска холна масичка са чудесни за малката всекидневна. Дизайнът на мебелите трябва да бъде изчистен и с прави линии, без използването на прекалено много щампи. Изберете ефирни пердета и завеси в светли цветове – тежките брокатени и кадифени завеси не са добър вариант за малките стаи. За да направите всекидневната по-просторна, забравете за прекаленото отрупване на стените с разни артефакти, картини и други, които биха ви накарали да се чувствате като в музей. По-добрият вариант за стените е декорирането им с малки цветни петна под формата на ярки геометрични фигури.

  • Идеи за декориране на малка спалня

Спалнята трябва да излъчва спокойствие и уют, без значение от нейните размери. Разбира се, що се отнася до обзавеждането, то леглото е центъра на тази част от жилището. Ако става въпрос за малка стая, то изборът на мебели по поръчка трябва да бъде съобразен с размерите, съветват от фирмата за мебели в Стара Загора Мебели Плам. Можете да изберете почти всякакъв размер спалня, но все пак това ще се отрази на останалата част от пространството. Не поставяйте никакви други мебели освен гардероб и скрин. Подът може да бъде покрит от килим с плътен цвят, той много ще подхожда на малката стая. Една много добра идея за декорирането е да се използва огледало на една от стените. Така визуално ще се създаде илюзията за много по-широко помещение. И тук, както във всекидневната, не е особено подходящо използването на много декорации по стените, тъй като ще се получи едно претрупване, което не е подходящо за малките пространства. Можете да заложите на картина от абстрактната живопис, за да се получи максимално силно въздействие.

С използването на правилните цветове боя за стените и подходящото обзавеждане и мебели по поръчка, вие ще можете да направите малкото пространство да изглежда визуално много по-голямо. Аксесоарите като абажури, картини и огледала са стратегически оръжия във вашите ръце, с които трябва много умело да се борави, за да постигнете впечатляващите резултати.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *