Мебели от Стъкло

Към мебелите от стъкло спадат душ кабини, паравани, стъклени плъзгания и врати, витрини, стелажи, може да се изработят даже стъклени тенти, парапети, кашпи.

Кога да изберете мебели от стъкло?

Стъклото е материал, от който могат да се правят всякакъв вид мебели. Най-често се използва за душ кабини и масички и шкафове, на които се поставят телевизори, DVD, колони и други мултимедийни средства.

Стъклото лесно се почиства и от практична гледна точка е чудесен материал за мебели. Недостатък е, че създава усещане за хлад, но това може да е предимство за места, където жегата е проблем.

Витражите и рисуваните стъкла създават творческа атмосфера и в същото време не се срещат често в ежедневието, което ги прави примамливи за хора, които са артистично настроени.

Огледалата, освен от практична гледна точка, могат да имат фън шуй употреба, поставени на точното място, отразяват неблагоприятни въздействия от околни предмети и сгради.

Не е честа реализацията на парапети от стъкло и затова те винаги предизвикват удивление и радост. Приятен е гладкият допир стъклото, особено през лятото, когато всеки търси хлад.

Стъклените тенти в съчетание с инокс са елегантни и в същото време здрави. Подходящи са за пространства изложени на сериозни атмосферни влияния (вятър, дъжд) и в същото време пропускат слънчевата светлина, което ги прави идеални за северни тераси, където всеки слънчев лъч трябва да се прихваща.

Изработка на мебели от стъкло е най-добре да стане по поръчка, защото стъклото е с точна форма и размер, не се разширява, не се променя.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *