Избор на електрическа бормашина

Изборът на подходящата бормашина e важен, тъй като тя ще ви е от голяма полза, когато правите подобрения в дома си. С десетките модели, които се предлагат на пазара, задачата да изберете модел, който изцяло отговаря на вашите нужди, може да ви се стори трудна. 
Едно от първите неща, които трябва да имате предвид, е захранването на бормашината. Моделите, работещи с кабел, не трябва да се презареждат и често са по-мощни от техните безжични варианти. Но след това идва проблема с кабела - той преминава през работната площадка и ограничава използването на работните места в близост до електрическия контакт, в който е включена. Безжичната бормашина може да се пренася почти навсякъде, но не може да работи неограничено време. По тази причина е добра идея да закупите допълнителна батерия, така че да можете да ги сменяте, докато другата се зарежда. Напрежението на батериите варира от 9,6 V до 18 V. По-високото напрежение предлага повече въртящ момент, но 12 V до 15,6 V модели обикновено са достатъчно мощни за ежедневна употреба. Високото напрежение, заедно с високите амплитудни (Ah) рейтинги, гарантират по-дълъг живот на батерията.


Но как всъщност работи бормашината? Тя има редица функции, които ще направят ремонтите в дома ви по-продуктивни и приятни. Първата е спусъка с променлива скорост, който позволява по-голям контрол над скоростта на въртене. Регулируемият съединител също е важен, особено за задвижване на винтове. Също така е важно да изберете бормашина, която да е подходяща за задачите, за които планирате да я използвате. Един от начините да се определи това, е чрез размера на патронника или размера на битовете, които той може да приеме. Общите размери са 1/4, 3/8 и 1/2 инча (метричните патронници са 6, 8, 10 или 13 мм). Колкото по-голям е диаметърът, толкова по-голям е въртящият момент. За повечето домакински задачи диаметър на патронника от 3/8 инча (10 мм) осигурява достатъчен въртящ момент, но ако ще пробивате по-твърди материали, като метал или бетон , бихте могли да потърсите бормашина с малко по-голям патронник. И накрая, ще трябва да решите дали искате модел с функциите на винтоверт. Макар че това не дава предимство при пробиване на отвори, ще направи завинтването по-лесно.

Друг критерий, който често се пренебрегва, е усещането по време на работа с бормашината. Когато избирате, подръжте я и вижте дали ви пасва. Дали не е твърде тежка, чувствате ли я балансирана в ръката си, лесно ли става настройката на скоростта с палеца и показалеца?
Имайки предвид тези съображения, ще бъдете готови да изберете най-подходящата за вас бормашина в bagira.bg, където ви очаква богат асортимент от модели с гарантирано качество на отлични цени. 

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *