Полезни съвети при избор на пиано

При закупуване на акустично пиано, всеки от нас иска да му се наслади максимално дълго време, да го запази за да му се радват и идните поколения.

В наше време, поради финансовата криза е все по-трудно за крайния потребител да отдели бюджет за ново пиано. Търсенето на пиано втора ръка обаче не е лесна работа.

Не бързайте с покупката и не се захласвайте по ниските цени и оферти.
Ето няколко съвета при избор на пиано, които със сигурност ще Ви бъдат от полза:

Задължително се понтересувайте от годината на производство. Дори и в най-добрите условия на ползване, всяко пиано се износва.

Клавишите на пианото са от изключителна важност. На българския пазар най-вече се продават руски, немски и чешки пиана.
Техните клавиши в повечето случаи са 85 или 88 и са пластмасови или от слонова кост. Тези от слонова кост по-лесно се износват и пожълтяват, но в повечето случаи са по-качествени.

Проверете внимателно демпферите на пианото. Повечето фирми извършват смяна на демпфери, но защо да плащате и за тази услуга ?

Прегледайте лостовата механика на пианото. Тя трябва да бъде перфектно регулирана, такаче да се отлепи затихвателя на струната.

Чукчетата са от особено значение, защото точно те правят контакт със струните на пианото. Те не трябва да са износени, за да се избегнат неколкократни удъри в струната и отскачания.

Всяко пиано което купувате непременно трябва да е перфектно акордирано.
Преди огледа на пианото потърсете приятел музикант и го помолете да Ви придружи. Дори и да не е пианист, всеки музикант има усещане за чистота на звука и тоналност.

И не на последно място, проверете механизма на педалите (в завиимост от броя: два или три).

Ние знаем кое е най - важно за Вас при избор на пиано, независимо дали сте професионалист или не.

Точно затова Фирма "В-пиано" има за цел да Ви предостави най-качествените пиана и рояли втора употреба на достъпни цени.
Поемаме изцяло доставката в рамките на цялата страна.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *