Защо ускоряването на метаболизма е причина за изгаряне на мазнините

Бавният метаболизъм е причина за редица заболявания и много хора страдат от наднормено тегло днес.

Метаболитните процеси играят важна роля за нашето тегло. Метаболизмът – това е сборът от всички химични реакции, които се извършват в тялото ни – жизнено необходими за поддържане живота. Има ли общо това с теглото? Ето и отговорът. Хората с „по-бърз метаболизъм” изгарят повече калории, изразходвани за извършване на жизнените процеси в тялото. В този смисъл засилването на метаболизма води до дефицит на калории, което благоприятства загубата на тегло.

Поради медицински и други проблеми някои хора не могат да ускорят метаболизма си само чрез хранителен режим и спорт и се нуждаят от допълнителни хранителни добавки. Диетолозите и водещите специалисти съветват да не се прибягва към всякакъв вид тежки стимуланти, медикаменти и драстични диети, които могат да ни навредят.

Правило няма! За всеки е индивидуално, но лесно можем да отслабнем, ако следваме логиката на метаболитните процеси в нашия организъм: да изгаряме повече калории, отколкото приемаме. Чрез правилен хранителен режим, спорт и с помощта на доказани хранителни добавки (препоръчително е те да бъдат на растителна основа) ще успеем да повишим термогенезата в организма си или ще благоприятстваме топенето на мазнини.

С помощта на ефективни хранителни добавки ние можем допълнително да спомогнем процеса на отслабване, особено използвайки растителни продукти, които по естествен начин повишават енергийните нива в организма или вътрешната температура на тялото, което ще спомогне за изразходване на повече калории.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *