И все пак, колко струва изработката на уеб сайт?

Уеб пространството се разви изключително силно през последните няколко години и това доведе до създаване на стотици милиони сайтове. Но какъв е основният въпрос, който задават бъдещите собственици на уеб сайтове е: „ Колко ще ми струва изработката?“ Ние също си задаваме този въпрос, обръщайки се към специалистите по изработка на уеб сайтове от уеб дизайн студио Web Fusion.
Оказва се, че върху създаването на един уеб сайт оказват влияние множество фактори, които обуславят и формирането на стойността. Ето защо не може да се даде точен отговор на първо четене.
Създаване на уеб сайт
Това е един от най-добрите начини за да представите вас и вашата фирма пред света. Дали предлагате различни видове продукти и услуги, единствено притежаването на сайт може да ви гарантира, че те ще стигнат до максимален брой потребители. Притежаването на фирмена или лична страница в глобалната мрежа вече не е само за престиж, това е необходимост.
Покупка на домейн
Първата стъпка в създаването на уеб сайт е покупката на име на домейн. Какво представлява това? На практика, именно това е името на вашия уеб сайт, което трябва да бъде правилно избрано, за да може в последствие да се увеличи неговия престиж, а заедно с това и името на бранда ви. Регистрирането на домейн не е толкова скъпо в днешно време, като годишната такса е около 15 лева, въпреки че могат да се намерят и такива, на цени под 1 лев.
Уеб хостинг
Това платформата, която подкрепя вашият уеб сайт. В основни линии, хостингът е мястото, в което уеб сайтовете „живеят“. Всеки сайт има нужда от приемащ го сървър, който му осигурява работата и поддържането на базата с данни. Съществуват различни видове хостинги, като като освен по характеристики, те се различават и по цени. Заплащането зависи от много фактори, като например брой на страниците и количеството на информацията в тях. Това означава, че за уеб сайт с повече страници ще се плаща по-голяма сума. Тук разходите варират в широки граници, но минималната сума е около 50 лева.
Дизайн на уеб сайт
С него се свързва визуалното представяне на вашия уеб сайт или казано с други думи, това е начинът, по който ще изглежда сайта. Уеб дизайнът е изключително важна стъпка в създаването на сайта, от която зависи дали той ще притежава модерен и привличащ повече посетители вид. Дизайнерите имат страшно много работа, докато създадат лицето на 1 уеб сайт и това не е свързано само с писането на HTML кодове, които са само част от процеса. Ако вие можете да си създадете сами или откриете готови шаблони, тогава дизайна на сайта може не ви струва нищо, но пък и визуално няма да бъде нищо особено. По друг начин стоят нещата с професионалния уеб дизайн, разработен от специалист в тази област. Така цената само за вида на сайта може да ви струва от 400 до над 20000 лева, в зависимост от вашите изисквания и от самата репутация на дизайнера.
Съдържание на уеб сайта
Тук също не може да се посочи точна цена, тъй като вие можете и сами да си създадете съдържанието, но само ако притежавате нужните познания за това. В противен случай, професионалният копирайтър може да ви струва от 30-40 лева на страница, а от там цената може да расте почти неограничено.
В заключение, сами можете да си отговорите на въпроса за цената на един уеб сайт... или по-точно бихте осъзнали, че еднозначен отговор не може да се даде. Цената е толкова, колкото е бюджета, който можете да си позволите. Всичко останало е въпрос на избор.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *