Какви продукти може да намерим в един гроушоп?

В тази статия ще ви разкажем накратко за два продукта, които може да намерите в един гроушоп – листни торове и подобрители на вкуса.

Повечето начинаещи градинари може би ще останат изненадани, когато разберат колко много продукти съществуват на пазара. Огромното количество препарати в същото време може да объркат всеки човек и той може да изгуби представа за това кое ще му бъде от полза и кое не.

Листните торове и какво трябва да знаем за тях?

Това наистина е една изключително бързо развиваща се тенденция, която всеки, който се занимава с растения би трябвало да използва, а и не се пази тайна, че е възможно да се закупи от почти всеки гроушоп. Листните торове притежават няколко предимства. Несъмнено най-важното е това, че хранителните вещества достигат много по-бързо до тази част на растението, която има най-много нужда и всичко това е благодарение на листата. Няма начин да не вметнем, че те също така и са много безвредни, а това е наистина важно.

Чудите се какво е възможно да стане, ако прекалите с листните торове? Нужно е просто да го ги отмиете от листата на растенийцето и всичко ще бъде наред. Ако това обаче се получи в почвата, ще имате наистина огромен проблем.

Подобрители на вкуса и защо да използваме точно тях?

Едва ли някой е чувал, но има препарати, които са създадени да подобряват вкусовите качества на съответните растения. Как става това? Подобрителите на вкуса повлияват на процесите (химическите) в растенията, които отглеждаме, хранителните вещества се усвояват значително по-бързо и накрая те му помагат да изхвърли натрупаните в него токсини.

Запомнете, че с всички продукти, а не само тези два, които купувате от гроушоповете и използвате за своите растения по никакъв начин не трябва да прекалявате. Използвайте ги умерено и всичко ще бъде наред. Вашите растения ще имат един прекрасен живот и вие ще им се радвате дълго.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *