Как да погребем котка според законите в България?

Един от най-тъжните моменти в живота на хората е, когато любимата им котка почине. Причините за смъртта могат да бъдат най-различни, като сред тях са болест, инцидент, натравяне и много други. В тези трудни моменти, трябва да се съобразите със законодателството на държавата, в която живеете. Тук в България погребенията на животни, в земята или водоемите, са строго забранени, заради възможността да се заразят хора или други животни. Хуманният и правилен начин за погребване на котка, е чрез кремация, която се извършва в специален крематориум.

Защо да направим кремация на котка?

Ако заровите трупа на котката в земята или го пуснете в реката или морето, има съществен риск разложеното тяло на животното да донесе болести и зарази. Това е и главната причина все още да няма лицензирани гробища за домашни любимци в България. Кремацията е процес, който сам по себе си не оставя и помен от болестите, които биха могли да доведат до смъртта на котето ви. Тук става въпрос за изгаряне на тялото в специална пещ, след което получавате прахта на животното.

Разбира се, трябва да се допитате до оторизирана фирма, която предлага висококачествена услуга по кремация на домашни любимци, при която ще получите урна с прах или малък ковчег с пепелта на котката. Това единственият реален и чист начин да изпратите вашия четириног приятел в рая. Цените не са толкова високи, пък и сме сигурни, че няма да пестите пари от вашата голяма мъка.

Как се кремират домашни любимци?

Кремацията на домашни любимци, не е по-различна, от тази при човешките същества. И тук има крематориум, и тук има пещ, и тук се използва хладилна камера, преди да бъде изгорен трупът. Собствениците на животното получават пепелта в урна, като те решават къде ще я разпилеят или пък ще я запазят в дома си. По-важното е, че добрите фирми в бранша, ще засвидетелстват уважение към покойното коте и ще го обслужат, както подобава на най-добрите практики.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *