Калибрирайте сами Вашата батерия за лаптоп

Трудно е да се прогнозира колко дълго е издържи дадена батерия за лаптоп, без да е включена към захранване, защото всеки потребител има различни потребности и навици. Темпото, с което използвате енергията от батерията на Вашия лаптоп ще определи колко дълго време ще можете да го използвате. Ако издръжливостта на Вашата батерия е станала по-кратка с времето, Вие можете да я калибрирате отново. Как се калибрира отново батерия за лаптоп? Следните точки ще Ви дадат ясен отговор на този въпрос.

- Когато я зареждате за първи път, изключете скрийнсейвъра заедно с другите настройки за управление на захранването, за да може да заспи Вашия компютър. След като батерията ви напълно се зареди, изключете кабела на захранването и оставете батерията да се изтощи до край, докато компютъра не се изключи автоматично. Веднъж напълно изтощена вашата батерия трябва да бъде заредена отново, след което можете отново да включите скрийнсейвъра и настройките за управление на захранването.

- Желателно е този процес на ре-калибриране да бъде извършван всеки месец. Хубаво е да, след като батерията ви е напълно заредена, да се изтощи до край, а след това отново да я заредите. По принцип, за да може качествено да се калибрира отново батерията на Вашия лаптоп е препоръчително да се изключат напълно всички функции, които пестят мощността и след това батерията да се презареди. Ако този процес няма ефект първия път, повторете още два-три пъти, като я заредите и разредите.

- Най-добре при повторно калибриране на Li-Ion батерии е те да бъдат извадени от лаптоп и съхранени с капацитет на заряда около 40% ако смятате да не я използвате за неограничен период от време. Също така не я оставяйте в лаптопа, ако няма да го използвате само на батерията или ако е включен към зарядното.

Ако калибрирането не помогне, тогава това е сигурен знак, че трябва да си закупите нова лаптоп батерия.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *