Няколко препоръки към хората с кожа склонна към образуване на акне

Акнето е проблем, който засяга хората при навлизането им в пубертета, но е голяма грешка да се мисли, че след излизането от него повече няма да се сблъсквате с досадните пъпки. От акне могат да страдат и възрастните, като даже и на 50 години има опасност с това кожно възпаление. Ето няколко препоръки, които ще ви бъдат от полза:

Шоколад, но не и фъстъчено масло

Шоколадите имат лошата слава, че причиняват поява на акне, но клинични експерименти доказаха, че те не могат да предизвикат или да усложнят проблема. Това не означава, че някой шоколадови бонбони не съдържат съставки предизвикващи акне, но шоколада сам по себе си не е акнегенен. За разлика от шоколада обаче, фъстъченото масло е. То съдържа вещество, което имитира андрогенните хормони причиняващи акне, а същото важи и за фъстъците и пшеничените зародиши.

Пийте много вода

Дехидратираната кожа е много по-склонна към отлюспване, получаване на ранички и пробив. За съжаление повечето овлажняващи продукти могат да предизвикат запушване на порите. Точно затова, при склонна към акне кожа най-добрият метод за хидратиране е пиенето на големи количества вода. Водата освен срещу акнето помага и за намаляването на теглото и по ирония на съдбата предотвратява задържането на течности.

Спете достатъчно

Всеки, който знае малко повече за кожата ще ви кажа, че трябва да спите не по-малко от 7 часа. Учените започват да откриват все повече болести свързани с недоспиването, включително и повишен риск от рак. Липсата на сън определено оказва влияние върху кожата и от там започват и проблемите и.

Намалете нивото на стрес

Това е доста трудно да се направи, но трябва да намерите начин. Дълбоко дишане, йога, разходки из природата, слушане на релаксираща музика, спорт, това са само някои от начините. Бъдете внимателни със себе си, когато сте поставени под стрес целият ви живот се променя. Дори щастливите моменти поставят тялото под напрежение – раждане, брак, нова работа, нов дом са ярки примери за това.

Стресът определено води до поява на акне, защото образува в тялото ни лоши хормони. Няма нищо случайно, че преди важно събитие винаги ви избива някоя неприятна пъпка. Затова се постарайте да дадете всичко от себе си за да контролирате стресовите състояния.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *