Лаптоп батерии – важни факти за максимална експлоатация

Най-новите и най-ефективни лаптоп батерии са литиевойонните. Те се използват от почти всички нови модели лаптопи, тъй като благодарение на тях потребителите могат да използват лаптопите за повече време от един-два часа. За да се постигне максимална производително на лаптоп батериите от този тип, трябва да се знаят и спазват следните няколко съвета.

1. Чисто нова батерия трябва да се зареди на максимум преди употреба. Рекалибрирането също е добро за батерията, когато се извършва на всеки два месеца.
2. Акумулаторните батерии се само разреждат, когато не се използват дълго време.
3. Яркостта на екрана значително намалява енергията на батерията.
4. В повечето нови модели лаптопи има много вградени функции в лаптопите, с които можете да задавате различни режими на управление на мощността на батериите.
5. Периферни устройства, като принтери, външни устройства за съхранение на данни, CD-та и джойстици също държат ток от батерията.
6. Антивирусният софтуер и скрийнсейвъри също е желателно да бъдат спрени, когато използвате лаптопа на батерия, тъй като те също намаляват мощността им.
7. Избягвайте високите температури, те не се отразяват добре на вашите батерии за лаптоп Dell – разреждат ги.
8. Съхранявайте ги на сухо и хладно място, така ще намалите процента на само разряд.
9. Батериите се затоплят, когато се използват дълъг период от време, за това, когато загреят твърде много, вие ще трябва да ги проверявате и при нужда да ги изключвате, за да се охладят. Охлаждащите подложки са много добър вариант за охлаждане.

Това са само част от нещата, които е добре да се знаят при употребата на лаптоп без той да бъде включен към захранването. Спазвайки поне част от тях ще можете да сте спокойни, че батерията ви няма да се изключи по средата на работата ви. За да се презастраховате, можете да си вземете и резервна лаптоп батерия, която да използвате винаги при нужда.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *