Малдивските острови – късче от Рая

Безкрайни плажове, тюркоазена вода, чист бял пясък – раят вече има своето име и то е Малдивските острови. Безспорен лукс, тропическа изисканост и всичко необходимо за една незабравима почивка сред водите на Индийския океан, това красиво кътче от планетата Земя е едно от най-желаните места за посещение от туристите по света. Ако искате да избягате от натовареното ежедневие и да се отдадете на романтика и безкрайна красота, то безспорно Малдивите е правилното място за Вас.

Малдиви

Много малко са местата по света, които са по-красиви на живо, отколкото на снимка правена от професионален фотограф. По всичко личи, че със своята необикновена красота Малдивите са един от най-добрите примери. Още първото впечатление, когато човек се запознае с природата на това място - кораловите острови, множеството риби, костенурки и въобще всякакви морски животни, просто остава изумен.

Малдивите се състоят от 1192 миниатюрни острова, всеки от които разполага с пленителна дива природа, многобройни палми и фин бял пясък. Разположени са почти по средата на Индийския океан, като най-близката континентална част е Индия, която се намира на близо 1000 км. Малдивите са най-ниската страна в света със своите едва 2.5 метра надморска височина. Столица на най-малката азиатска държава е гр. Мале, където живеят около 105 000 жители.

Най-популярният остров е „Слънчевият остров”, който се намира на южната страна на атола Ари. Атолите са доста близко един от друг и съвсем спокойно може да се обходят с малка лодка.

Освен спиращите дъха природни красоти, Малдивите привличат туристите и с прекрасните условия за забавления. Гмуркането например е един от тях. Изключително чистата вода и безкрайното богатство на подводния живот привлича като магнит гмуркачи от цял свят. Малдивските острови са истински подводен рай и едно от малкото места на Земята, където можете да плувате редом до различни морски животни като делфини и китови акули.

Няма спор, всички мечтаем за почивка на Малдивите, а и това е едно от местата по света, което наистина си заслужава човек да посети. Не забравяйте обаче, преди да тръгнете на път да сключите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

Сключвайки застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” Вие си гарантирате безгрижна и спокойна почивка.

бутон за споделяне

Едно мнение по „Малдивските острови – късче от Рая

  1. И как да не пpивличaт Малдивите своите тypиcти и c пpeĸpacнитe ycлoвия зa зaбaвлeния. Гмypĸaнeтo нaпpимep e eдин oт тяx. Изĸлючитeлнo чиcтaтa вoдa и бeзĸpaйнoтo бoгaтcтвo нa пoдвoдния живoт пpивличa ĸaтo мaгнит гмypĸaчи oт цял cвят. Maлдивcĸитe ocтpoви ca иcтинcĸи пoдвoдeн paй и eднo oт мaлĸoтo мecтa нa Зeмятa, където може да се насладиш и на красиви залези и изгреви с любимият човек както и да се докоснеш до видове акули.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *