Каква трябва да бъде една модерна сватба?

Преди време имах удоволствието да присъствам като гост на една „богаташка” сватба. Когато получих поканата, първоначално се смутих и си казах – Ей сега стана весело! Какво бих могла да купя на хора, които си имат почти всичко?!

Модерна сватба

Предполагам в дадени ситуации, поне веднъж и вие сте изпадали в такова затруднение. Някак си, колкото и фантазия да има човек за атрактивен и в същото време полезен подарък, когато всичко това трябва да се поднесе на хора, които са няколко етажа над нас във финансов смисъл, забиваме като отдавна не преинсталиран компютър. Наляга ни паника и не спираме да мислим за това да не се изложим.

Ето как организацията на една модерна сватба би могла да спести на гостите си подобни притеснения и да превърне събитието в комфортно за всички.

Разгледах внимателно поканата и наред с всички стандартни атрибути, най-долу беше посочено име и телефон за контакти на лице определено с функцията „Организатор на тържеството”.

Изненадах се, но на следващата страница от поканата, нещата вече се изясниха.

Въпросният организатор си беше направил труда да посочи магазините (име, адрес, телефон), от които могат да се закупят предварително (забележете) договорените подаръци. Звучи интересно, нали?

За да не се превърне поканата за сватбено тържество в инструкция, хората бяха предоставили телефона и името на организатора за повече въпроси.

Реших да се въздържа на този етап да безпокоя човека и просто да посетя най-близкия посочен магазин и да видя на място какво се има предвид.

Оказа се, че бъдещото семейство се е договорило с определените магазини да си заплатят предварително избраните и необходими вещи, да оставят списък в магазина на същите и когато поканен гост се появи там, консултантките внасят яснота какво съдържа списъка, колко струва всяка вещ (цените са разнородни, т.е. дава се възможност да се съобрази с портфейла на госта) и кои от тях са свободни за закупуване.

Вижте само колко практично - не се чудите какво да вземете, преценявате според своя джоб и ако нещо остане не закупено, младоженците си го получават, защото са си го предплатили. От магазина им се дават събраните средства за платените вещи и всичко е точно.

Това е само една малка част от цялостните ми впечатления за тази модерна в очите ми сватба.

Още една оригинална идея за подарък е да подарите не вещ, а някакво приключение или преживяване на влюбената двойка. Скок с бънджи, рафтинг по река Струма, полет по избор, парасейлинг и дори скок с парашут от Skyvision ми се струват добър избор и спомен за цял живот.

Ще се радвам да споделите и ваши наблюдения. Какво намирате за практично и удобно за всички участници в такова събитие? Ако можехте да определите само вие, как бихте организирали своето сватбено тържество?

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.