Каква е ползата от пожароустойчиви врати

В днешно време ние желаем да купим врати, които издържат на взлом и лошо време, но също така и ни предпазват от евентуално възникване на пожари. В такъв случай най-добре е да потърсите специалните пожароустойчиви врати, които ви гарантират издръжливост на огън в рамките на 30 или 60 минути.

Разбира се, може да откриете пожароустойчиви врати на достъпна цена от Борман, където сме предложили различни модели съчетаващи висока съпротива срещу дим и пламъци, а също така и красиви дизайнерски решения, за да постигнете добър интериорен и екстериорен вид.

Материалите за изработка на пожароустойчиви врати са огнеупорни, което значи, че огъня ще стои изолиран от останалите ви помещения. Вратите се отварят лесно, тъй че да излезете от мястото на пожара бързо и безпрепятствено. От гледна точка на дизайна може да избирате материали като дървен фурнир, ПВЦ и други имащи много приятна визия подходяща за всеки дом или офис.

Обозначението за степента на устойчивост на вратите е EI (интегритет и изолация). В документите, които ще получите при покупка на противопожарните врати пише каква е издръжливостта им. С други думи може да видите EI 30 и EI 60, като цифрите оказват минутите на устойчивост на горене.
Освен това вратите срещу пожари могат да притежават и огнеупорно стъкло, през което да наблюдавате докъде се разпростира пожара. Прозрачният стъклен материал не се задимява и вие ще следите всичко случващо се в дадената стая. Освен това стъкленото придава по-добър визуален вид на продукта и го прави едно прекрасно интериорно решение.

Ползите от пожароустойчиви врати не се изчерпват до тук. Доброто заключване и противовзломна защита също са сред положителните качества на този род продукти. Естествено, добрите производители се стремят да ви предпазят от обири и лесно проникване в сградите и обектите ви.
Не бива да забравяме и допълнителните указателни етикети за противопожарните врати, чиято роля е да посочват изхода от помещението. Те се лепят най-вече в обществени сгради, за да ориентират по-лесно гражданите и да им осигурят допълнителна безопасност.

Цените на пожароустойчивите врати зависят най-вече от модела и марката. Ясно е, че инвестицията в такъв тип мебел е добра и си заслужава всеки вложен лев. Що се касае до цветовете, дръжките и допълнителните аксесоари, то разнообразието е голямо, а решението лично ваше.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *