Каква дограма да купим за дома

Идва един момент, в който семейството ви решава да смени старата дограма, с чисто нова и тогава изникват някои въпроси. Пазарът предлага голямо разнообразие на дограми и поради този факт, хората се объркват.

Вариантът за покупка на дървена дограма, не стои пред съвременните семейства, които предпочитат PVC или алуминиеви профили. Ето защо в тази статия, ще засегнем именно тях и ще ви разкажем какви са преимуществата и недостатъците им.

Алуминиевата дограма

Изборът на алуминиева дограма е добър, но крие доста особености. По-голямата част от потребителите на алуминиеви профили са различните предприятия и работни обекти, тъй като при тях няма нужда от задължителна топлоизолация.

Студеният профил е с непрекъснат термомост, което означава, че има опасност от конденз. При модерните топли профили този проблем е поправен благодарение на PVC притурка. Останалите плюсове са на алуминиевата дограма са атрактивния дизайн и високата устойчивост срещу природни бедствия и пожари и взлом.

PVC дограмите

Голяма част от българските домакинства предпочита закупуване на PVC дограма, защото последната обещава добро ниво на топлоизолация, защита срещу конденз и не на последно място отлични условия против натрапчивия шум идващ от градските улици.

Потребителите избират PVC дограма за дома и офиса, най-вече заради нейната енергийна ефективност. Многокамерните профили спират излаза на топлина от помещенията и по този начин пестят пари от разхода не електричество. Освен това прозореца с PVC профил не изисква някакви специални грижи, освен стандартно почистване с обикновена вода или специален препарат.

Преди време клиентите претендираха срещу дизайна и по-точно цвета на ПВЦ дограмите. Класическият цвят беше бял, който също стои много приятно на врати и прозорци, но имаше и други желания. Днес обаче се продава облицовъчно фолио, с което може да направите всички желани от вас багри и дори имитация на дървета, като бук, дъб, ясен и така нататък.

Оставяме на вас, да прецените как да обзаведете дома си, дано да сме ви помогнали с информацията, която ви предоставихме в тази статия. Искрено ви пожелаваме късмет!

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *