Как дограмата помага да пестите енергия през зимата

Ако се чудите как да спестите пари от сметките за ток и парно през зимния сезон, то най-добре помислете за покупка на нова дограма, която да увеличи енергийната ефективност на дома ви. Вие имате възможност да избирате между ПВЦ, алуминиева и дървена дограма, с които да задържате топлината в помещенията си и да не позволявате разхищение на ток.

Разгледайте различните видове алуминиеви и PVC профили, за да прецените кои да използвате в дома си. Пълна информация относно дограма ще намерите тук, както и цени, важни напътствия, препоръки и любопитна информация.

Нека разгледаме предимствата на видовете дограма...

Алуминиевата дограма например държи висока цена, но придава лукс и функционалност на жилището ви. Добрата новина за домакинствата е, че дограмата издържа на природните капризи и ви помага да спестявате пари от електрическа енергия. Въпреки това е добре да знаете някои специфики, които ще ви помогнат при избора на алуминиеви профили.

Имайте предвид, че алуминият е студен метал, който притежава свойството да кондензира влага повече от останалите видове дограми. Ето защо, когато купувате алуминиева дограма за дома е препоръчително да се насочите към топлите профили с прекъснат термичен мост.

Студените алуминиеви профили позволяват пробива на конденз и за това се използват по-често в заводите и промишлеността. Те са добра идея и за довършителни работи по различни строителни обекти, тъй като са леки и лесни за монтиране.
Дограмата от алуминий се продава в най-различни разцветки, които ще помогнат да постигнете отличен интериорен и екстериорен ефект. Отварянето на прозорците се извършва по различен начин, който ще определите вие.

PVC дограмата
пък е сред най-търсените продукти в днешно време. Това е така, тъй като цента й е достъпна, а функционалността изразяваща се в енергийна ефективност за апартамента, къщата или офисът е голяма. Материалът поливинилхлорид не позволява на ел. енергията да излиза извън помещенията ви. С правилно подбран стъклопакет и многокамерни профили вие ще имате топла зима и значително по-нисък разход на електроенергия.

Разбира се, препоръчваме ви да купувате PVC дограма само от известни производители, каквито са KMG, Aluplast и други. Съвременните профили не се деформират с времето, не губят цвета си и се поддържат евтино и лесно.

Броят на камерите на дограмата (от 2 до 6) има значение за топлоизолацията на обекта ви. Ето защо, колкото повече са камерите, толкова по-добра защита срещу атмосферни влияния ще получите. Интересувайте се от тези подробности, когато отидете при фирмата за дограми, откъдето ще поръчате продукта.

Не на последно място трябва да споменем, че за да нямате проблем с влага, мухъл, корозия и енергийни загуби е нужен прецизен монтаж на профилите. Последният се извършва от професионалисти, като самоинициативите не са желателни.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *