На море в Испания

Независимо дали Ви омръзнало от шумът на българските курорти или искате да видите нови места, да срещнете нови хора и да изживеете чудесни мигове, то определено се сещате за една южна държава, в западната част на Европа – Испания.

Повечето българи почиват в Испания на добре известните курорти като Коста Брава, Коста дел Сол, Палма де Майорка, а някои евентуално предпочитат шумната и парти настроена Ибиза. Вариантите са най-често пакет, с включен полет, трансфер и хотел, но можете да се замислите и за по-интересни алтернативи.

Ако искате да имате незабравима почивка в Испания, логично е да излезете малко извън топ туристическите дестинации. Така например не особено големия град Аликанте разполага с прекрасни огромни плажове, спокойствие и много слънце, барове и чудесни гостоприемни хора.

В южната част на Андалусия се намира Малага, място с много история и отново страхотни плажове, които можете да посетите. В Испания може да излезе много по-евтино, ако наемете апартамент или вила, тоест избягате от традиционните хотели.

Сред по-интересните и непознати дестинации са също така Кадиз, намиращ се в близост до Гибралтар, Марбела, който е дори още по на юг от Малага. Ако останете в някой частен апартамент в близост до морето, можете да се почувствате като тълпата местни усмихнати хора.

Какво е важно да знаете за Испания?

  • Валутата е евро, като цените са по-ниски от други части на Западна Европа, но по-високи от България;
  • Хората са усмихнати и щастливи, но мнозина не говорят други езици освен испански, въпреки това биха се опитали да Ви помогнат.
  • Испания има много история, при това сред най-вълнуващите и интересни истории в Европа. Вижте и научете за нея колкото се може повече.
  • Испания се дели на региони, които са много различни един от друг: Кастилия, Андалусия, Каталуня и други.
  • Испания е била под ислямско управление (маврите) близо 500 години (сходно на България).
  • Испания е луда на тема футбол.
  • Испанският се говори от повече хора, отколкото английския (като основен език).

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *