Осветление и лампи

Осветлението и подбора на подходящи лампи и осветителни тела са едни от най-модерните начини за декорация на нашия дом като създават същевременно редица удобства, уют, красота и стил. Различните лампи генерират различна светлина, ето защо е нужно да познаваме тяхната същност, за да съумеем да ги използваме правилно и ефективно в нашето жилище.

Има няколко различни вида лампи, които е добре да познаваме, за да можем да планираме ефективно осветлението и неговото разположение:

• Лампи с нажежаваща се жичка. Този тип лампи са широко използвани в повечето домове, като разчитат на топлината, която се генерира и затопля жичката в тяхната основа, като по този начин се създава и светлинния ефект. Този тип лампи са стандартни и ги познаваме отлично от нашето ежедневие.

• Халогенни лампи. Тези осветителни тела са най-добре интегрирани при т.нар. спот или акцентно осветление, наблягащо на определен обект в интериора или в използването им като работно осветление, там, където то е нужно за изпълняването на ежедневните ни задължения.

• Флуоресцентни лампи. Осветителните тела от тази категория са изключително близки като светлина до естествената такава, на която сме свидетели през светлата част от денонощието. Първоначално използвани с индустриално и офис приложение, днес лесно можете да ги откриете във всякакви варианти в специализираните магазини за осветителни тела, като това включва техните различни размери и форми.

• Декоративни лампи. Тези осветителни тела имат за цел да разчупят интериора в нашия дом, като предоставят приятна заигравка със светлината. Получения ефект допринася за едно различно и приказно усещане във вашия дом. Различните цветове, в които тези лампи се предлагат ще ви помогнат да създадете тематични декорации и интересни ефекти във всяка стая. Не забравяйте обаче, че те могат да изморят вашите очи, ако дълго време ги използвате като основен светлинен източник.

Лампи от верига магазини Орион бул. Цар Борис III 197, София телефон 02 8501030.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *