Офшорни фирми

Регистрация на фирма в офшорна зона е възможност за спестяване на данъци и увеличаване на печалбите от бизнеса. Сега всеки може да извърши регистрация на фирма по интернет, като не е необходимо да присъства лично в съответната офшорна зона, където се извършва услугата. В момента има достатъчен брой компании в интернет, които предлагат процедура по регистрация на фирма в офшорните зони.

Но и тук съществува една малка пречка. Преди всеки можеше да регистрира фирма, която да действа като офшорна банка, с цел управление на капитали, интернет брокерска компания, система за он-лайн банкиране, фирма за събиране на задължения, застрахователна агенция, казино, фирма за залагания, лотария и др. Подобна процедура не е представлявала проблем в миналото, защото при такава регистрация на фирма лиценз се е намирал сравнително лесно.

И тук всичко хубаво си има край, натискът на САЩ, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Агенцията за финасово разузнаване приканват повечето офшорни зони да спрат узаконяването на подобна регистрация на фирма. Следователно се стига до трудности и недоразумения, тъй като в он-лайн мрежата се предлагат множество фалшиви лицензи за регистрирани фирми на значително завишени цени. Нищо не е загубено, тъй като съществуват компании, с чиято помощ може да се регистрира фирма с подобно предназначение и след това узаконяването й. Както при регистрация на фирма като: офшорни тръстове, холдинги и компании, така и тук е възможожен пълен набор от услуги.

Специализиралите се компании по регистрация на фирма в офшорна зона могат да осигуряват лиценз за банкиране чрез директен контакт с управата на дадената държава. Начален капитал не е необходим. Съответната банка може да извършва всякаква банкова дейност по целия свят, стига процедурата да е успешна и узаконяването й да е преминало. Улеснение е и това, че с он-лайн банкирането могат да бъдат открити неограничен брой клонове на банковата фирма. Банката издава лизензът си в срок от 14 до 30 дни.

При регистрация на фирма в офшорна зона предимствата са многобройни: офшорната фирма се радва на високо ниво на анонимност; не е нужно воденето на счетоводство и счетоводни книги, доклади и ревизии; не се плащат данъци; дейността може да се извършва по цял свят; директорите и управителите нямат досадни ограничения за националността, също така техните задължения и изисквания са минимални.

Регистрация на фирма в офшорна зона включва множество услуги: подготвянето на всички необходими документи и регистрационни форми; проверка за свободно име на фирмата; заплащане на необходимите такси; издаване на разрешение за регистрация на фирма и откриване на банкова сметка; наемане на офис, адвокат и финансов мениджър; Сумата за всички тези услуги може да достигне до 50 000 евро, като за годишното подновяване на лиценз ще се дължи 9 000 евро.

По този начин казани нещата става ясно, че в днешно време не всеки е в състояние да извърши регистрация на фирма в офшорна зона като получи за това голям набор от услуги. Едрите бизнесмени могат да започнат свой бизнес, като започнат процедура по регистриране на фирма и да придобият нужния лиценз за нея без да се помръдват от компютъра си. Със всеки изминал ден възможностите за офшорен бизнес нарастват – единственото което трябва да решите е с какво точно искате да се занимава вашата нова фирма, за да започнете да печелите.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *