Подходящите палми за дома и торовете за тях

Дървета в дома... това е чудесен начин да разнообразите интериорния дизайн на стаята и да и придадете екзотична чувственост. Едни от най-добрите дървета за отглеждане в домашни условия са палмовите дървета, тъй като те са лесни за поддържане и с добавянето на подходящите торове, те ще си създадат собствена защитна система за отблъскване на вредителите, а освен това ще са добре подхранени и ще имат красив свеж вид.

Има доста видове палми, които са подходящи за отглеждане в стая, тъй като имат нужда от по-малко светлина. Избягвайте такива, които израстват над 4,5 метра по обясними причини, а освен това те имат нужда от големи саксии заради деликатната си коренова система.

Отглеждането на палми в България означава, че трябва да ги държите през по-голямата част от времето в стаите, за да ги предпазите от измръзване. Ето някой от най-подходящите видове:

Палма Кенция – произхожда от Австралия и е известна с много добрата си адаптация. Тя е изправено растяща и е идеална за стайно отглеждане като може да промени изцяло декора ви, особено ако разполагате с няколко такива палми. Те се нуждаят от много малко грижи и имат дълъг живот. Дръжте тази вашата Кенция в близост до прозореца и я поливайте редовно, като се уверите че корените не стоят постоянно във вода защото започват да гният.

Малка финикова палма – една от най-популярните домашно отглеждани палми изискващи минимални грижи. Родината и е югоизточна Азия и може за една година средно израства от 15 до 60 сантиметра. Поливайте я по 2-3 пъти в седмицата и режете най-долните и листа при нужда, но внимавайте тъй като са доста остри и може да ви наранят.

Бамбукова палма – има множествено стебло, с което е подходяща за по-широки пространства. Може да порасне до 240-310 сантиметра на височина и до 150-215 сантиметра на ширина, което я прави много добра за използването и като разделителна преграда между помещения. Изисква минимални грижи.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *