Лятна промяна за дома и освежаване

Юни е – посрещаме истинското лято. Прибираме пуловерите, ето че  идва ред да по разсъблечем и стаите от всичко топло. Това означава много неща – започва се от топлите вълнени материи също така кадифето, кожа, глинените съдове. Това сезонно освежаване на интериора е още един вид пролетно почистване – освобождаване, леко разхвърляне на дома от всичко излишно.

Направете дома си по-просторен и слънчев през лятото!

Направете дома си по-просторен и слънчев през лятото!

Дома през лятото е чудесен когато е леко "разхвърлян" и небрежен.  Навииjте килимите, чистият под по добре отразява светлината. Меката мебел e доста по-свежа без пухкави кувертюри, покривала, купища възглавници в топли пастелни цветове.

Летния интериор няма нужда от тежки завеси, лампите с големи пищни абажури, аксесоари за камина. Добра идея е да се свалят от стените и картини, пана, така хем ще освежим пространството, хем ще ги предпазим от ярката светлина, която ще отнеме от цветовете им.

Ако имате градина, не е лошо да се боядисат в светли тонове градинските столове – един от най важните елементи на градинските мебели. Доста неща има за изхвърляне – поостарялата кофа за смет – може да бъде заменена с плетен кош от ратан.

Важен декоративен елемент в дома могат да бъдат кошниците, за цветя по пода или висящи от тавана, за списания, за плодове,  импровизиран пикник на терасата или закачливо "нощно шкафче" край леглото. Ако искате да доразвиете тази идеята, може да ползвате  рогозки от ратан или рафия.

Като декорация за стените на мястото на тежките картини и гоблени може да сложите фотографии в семпли рамки. Най "слънчев ефект" носят като емоция детските рисунки. По смелите домошари избират цялостна тема, било тя морска, тропическа или флорална

Като материал за лятото можете да ползвате всеки, който носи духа на свежест и светлина – стъкло, памук, лен, сребро. Извадете колекцията фигурки от кристал. Разноцветни бутилки. Небоядисаните тъкани, особено памукът или ленът, ще допринесат много за да изпъкне естествената красота на дома ви и ще му предаде една непринудена елегантност.

Като идея за преосмисляне на пространството може да започнете с прикриване на камината с малък декоративен парав или голямо огледало пред нея. Малките аксесоари като вази, фигурки от порцелан ще изглеждат доста ефектно. Добра идея е съд със зеленина или свежи цветя.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *