Съвместимост с различните видове скриптове

Някои Интернет страници използват менюта, генерирани примерно на Flash или JavaScript. Сами разбирате, че няма как търсачката да проследи и индексира подобен сайт. В тези случаи е добре да се направи карта на сайта, съдържаща дървовидна структура с връзки към всички страници. Това ще е от полза не само на търсачките, но и на потребителите. Повечето дизайнери правят огледално копие на бутоните в дъното на сайта. Разликата е, че са написани на видим за търсачките HTML код.

SEO

SEO оптимизацията е изключително важен елемент от Вашия сайт

Препоръчваме и да избягвате използването на рамки (frames). Подобни структури бяха на мода преди години. Получават се грешки при проследяването на страниците, а и началният Frame се индексира като главна страница. В повечето случаи той не съдържа нищо като информация. Грешки се наблюдават и при динамичните страници с разширения *.php, *.asp и други. В повечето случаи те директно се параметризират, което прави адресацията нечетлива за потребителите и за търсачките.

Ако използвате JavaScript или CSS, сложете кода във външни файлове и задайте в head-а на HTML документа връзки към тях. Така ще оптимизирате сайта си за търсачките и ще направите кода си по-подреден и по-прегледен. Стремете се максимално да ограничите използването на графики директно в HTML шаблона на документа. Уверете се, че кодът на страницата Ви се придържа към конкретен W3C стандарт. За подробности около стандартите вижте и тествайте страницата си на адрес validator.w3.org.

Не забравяйте, че най-важно е текстовото съдържание. Променяйте изразите така, че в текста да се съдържат ключовите думи и изрази. Тук няма ограничение на повторението стига текстът да е добре оформен и приятен за четене. Тази статия примерно ще привлече много посетители поради простата причина, че в нея многократно се повтарят ключови думи, свързани с оптимизирането. Така и Вие най-вероятно сте попаднали тук.

Друг важен елемент е хостингът. Безплатният такъв не е решение. Подобни сървъри често са неактивни и остават подминати от търсачките. Други се виждат само локално в определени области. Препоръчваме закупуването на хостинг със сървъри в страната, за която е предназначен сайтът. Знайте, че търсачките не чакат и ако страницата Ви е голяма или се зарежда бавно, просто я подминават.

За повече информация относно SEO, посетете този блог за SEO. А ако се интересувате от SEO услуги - доверете се на професионалисти и изберете екипа на Cloxy. Винаги се доверявайте на професионалисти при оптимизацията на големи фирмени сайтове! В някои случаи, поради незнание, може повече да си навредите със SEO, отколкото да си помогнете!

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *