SEO оптимизация за търсачки

Пиша тази статия във връзка с повишения интерес по въпроса за SEO оптимизирането на даден сайт с цел подобряване на класирането му в търсачките. Тя ще е в помощ на всички уебдизайнери, било то начинаещи, или напреднали. Вместо всеки път да обяснявам едно и също - просто ще давам връзка към този документ. Мисля, че е излишно повече да предоставяме SEO оптимизирането на малки сайтове като услуга. Всеки сам може да усъвършенства страницата си. Тук са описани подробно основните принципи.

seo

В съвременното Интернет общество е много важно да си пред другите. Това се отнася най-вече при класирането в търсачките. Доказано е че, ако страницата Ви не излиза по ключови думи сред първите 10 резултати, посещенията й остават незначителни. Това е проблем най-вече за сайтовете от малкия и средния бизнес. SEO оптимизирането често се пренебрегва от уебдизайнерите. Често причина за това е времето, което отнема цялата SEO процедура. Изискват се обикновени HTML техники.

Факт е, че изключително малък процент от страниците в Интернет са създадени така, че да се виждат добре от търсачките и потребителите (SEO). Допускат се много грешки, породени най-вече от некомпетентността на администраторите. Най-често срещаните са в езиковото кодиране на текста или недостига на такъв. Други сайтове се създават на базата на скриптове, които освен красиви ефекти и бавно зареждане, не водят до нищо друго.

Може всичко това да Ви звучи прекалено сложно, но в същност не е. Опитът, който сме придобили с годините, е доказал, че няма точно определена формула за това как един сайт да стигне до първа позиция. Начините са много. Понякога се намират и изключително ефективни иноваторски стратегии, които дават учудващи резултати. Това, което ще представим, са методите, доказали своята ефективност.

Редакция:

Статията стана прекалено дълга, за да можем да опишем всички SEO техники тук. Някои от техниките вече не работят, така че ги премахнахме. Вместо да дописваме всеки път тази статия, решихме да водим SEO блог, в който да споделяме новите неща относно SEO и оптимизацията за търсачки. Очакваме Ви там.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *