На почивка в Банско

Едно от най-добрите места за планински туризъм с уникалната комбинация от уникални ски условия и прекрасна планина си остава Банско. Там можете да намерите онова, което търсите. Има много културни забележителности, които можете да посетите.

Почти всяка къща има своя собствена история за разказване, което наистина може да превърне вашата ваканция в пътуване към българските традиции. Банско е градът, в който има най-голям брой механи, предлагащи местна атмосфера, отлична кухня и добра селекция от български вина.

Почти всички механи предлагат жива фолк музика и шоу програми. Има много местни кафенета и барове, в които можете да се спрете и да опитате някоя от освежаващите напитки. Дискотеките и нощните клубове работят без ограничение във времето, и обикновено затварят рано сутринта.

Банско е най—големият ски курорт у нас. От тази година има два нови лифта, които ще работят в ски-зоната, а благодарение на новите инсталации ще увеличи капацитета на лифтовете до 24 хиляди души на час.

Добавени са още две места на пейките на един от лифтовете и по този начин капацитетът им се е увеличил с 50%, което означава, че сега ще чакате около 5 мин, докато преди сте чакали цели 10. От удобните седалки можете да се насладите на спиращите дъха гледки. Скоростта на лифтовете е тройно по-висока,което означава, че имате възможност да се спускате по повече писти на ден.

24 часа в денонощието има осигурен спешен медицински патрул. Също така на всички ски писти има бърза помощ и клиника с медицински лица.В града има напълно оборудвана и функционираща болница. Там има и високо квалифицирани стоматолози. Аптеките също са на разположение по всяко време. Така че ако ви се случи нещо не трябва да се притеснявате, защото винаги ще откриете някой, който да ви помогне.

Подари факта, че Банско е най-големия ски курорт на България, градът предлага чудесни възможности в много отношения, отговарящи на различни възможности на посетителите.

Има много ваканционни апартаменти и хотели в Банско. Всяка изминала година броят на туристите се покачва и хотелите са почти винаги пълни. За това запазването на апартаменти и стаи става все по-трудно. Всеки един хотел в Банско се опитва да предложи на своите гости всичко необходимо за постигането на една пълноценна и незабравима почивка в Банско. Повечето хотели осигуряват транспорт до и от лифтовете.

Ако още не сте решили къде да прекарате зимната си отпуска, не се чудете повече. Намерете най-доброто място за вас и се отдайте на заслужен релакс.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *