Превенция и профилактика, вместо лечение

Чувствайте се свободни да се свържете с професионалистите от ортодонтска клиника „МЗ Дент“ в двата града София и Благоевград. В най-удобното за вас време можете да се възползвате от предлаганата от експерти безплатна консултация или да се свържете с тях директно на формата на страницата на клиниката http://m3dent.com/.

Екипът ще ви отговори на всички въпроси, които бихте могли да имате за техните стоматологични услуги, апаратура и материали. Клиниката има интегрирания и в социалните мрежи Фейсбук, Туитър и Ютуб, в които можете да се прочетете коментари за качеството на обслужване и продуктите, използвани от клиниката.

Устойчивият и дълъг живот на зъбите и цялостното здраве на човешкия организъм се детерминират с начина на прием на храна. Доказано е, че около 100гр./ден захар приемат възрастните в България, а подрастващите около 40гр./ден. Този прием е тревожно висок, да не говорим, че освен него чрез хлебните изделия от бяло брашно като закуски, които българинът приема средно между 1 и 2 пъти дневно, особено децата, допълнително вредим на зъбите.

Доказано е, че за предпочитане е типовия хляб, който трябва да присъсттва задължително във вашето меню – той съдържа витамини, магнезий, фосфор, флуор, фибри, сяра, калций и натрий. Най-препоръчвани от лекарите е приемът на мляко и млечни продукти, особено важни за изграждането на костната система, а зъбите са част от нея.

Важни са бобът, рибата, месото, плодовете и зеленчуците, а от огромно значение е приемът на много вода. Други препоръчвани храни са ментовите листа, лукът, сусамът и пържолата. Кивито, ягодата, ябълката и портокалът са богати на витамин С. Рибата, особено сьомгата съдържа високо съдържание на полезния за зъбите витамин D.

За хармоничен режим на хранене, общи и индивидуални препоръки, можете да се обърнете към специалистите на Ортодонтска клиника „МЗ Дент“. Там е перфектното място за безплатно информиране и структуриране на най-ефективния дентален план за вас и вашето семейство.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *