Преслава – всичко за фолк певицата

Преслава има истинско име Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич.Появява се за първи път на сцената с Милко Калайджиев, с когото изпълнява „Нежен Рекет“. Тогава тя все още не е приела псевдонима си и на индекса е изписана като Петя. След няколко месеца бележи първият си самостоятелен сингъл — „Тази нощ безсмислена “.

През 2007 певицата нахлува бурно в българският онлайн радио ефир. Нейните хитове започват да се пускат постоянно порадио Веселина и радио Вероника. Песента „Моят нов любовник“ завладява българският пазар благодарение на етно елементите в нея. Крис Кей, композиторът на песента, с когото Преслава работи, написва и вокали на индийски език.

В началото на 2009 г. Преслава е поканена на наградите Монтефолк в ЧернаГора, където е отличена като "Най-голямата българска звезда" с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната песен – "Червена точка". Симетрично с всичко това, певицата се появява озадачаващо в помещението на Vip Brohter 3, като гост-звезда. Скоро след това излиза вторият и дует с Борис Дали – "Бързо ли говоря".

В средата на 2010 г. излиза хита "Дишай", последван от видеото на "Пия за тебе", което е в дует с Елена Паришева. На 11 юли с се пуска видео и на хита "Жените след мен", който е представен на лятното турне, в което Преслава се взема участие за шеста поредна година. На 1 декември изпълнителката участва на концерта по случай Деветия рожден ден на Телевизия Планета и се радва на голяма популярност, както у нас така и в чужбина.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *