Безплатна регистрация на фирма (ЕООД/ООД)

Замисляли ли сте се как сами да регистрирате фирма? А знаете ли, че това вече е напълно възможно и не е необходимо да давате луди пари по адвокати, за да можете да регистрирате фирмата си.

Единственото, което трябва да знаете е какви документи трябва да попълните и в каква последователност да ги подадете след това. В тази статия ще се опитаме накратко да обясним какво ви е необходимо за да можете сами да извършите процедурата за регистрация на фирма като ЕООД/ООД например.

1. Първата стъпка която трябва да предприемете, за да регистрирате фирма е да проверите дали избраното от вас име за фирмата е свободно и не е вече заето.

Това става с онлайн справка от сайта на търговския регистър - http://brra.bg, където избирате справка по физическо/юридическо лице, така виждате дали има вече регистрирана фирма с това име, ако не излизат резултати значи името е свободно и вие може да го използвате.

2. Втората стъпка е по-сложната а по-точно изготвяне на документите за регистрация на фирмата ви, обяснения и необходими документи можете да намерите в детайли тук - http://consultbg.weebly.com/2/post/2011/11/73.html.

Внимавайте при попълването на документите и ги проверете няколко пъти за грешки, защото ако имате несъответствия е възможно да ви върнат заявленията и да се наложи да заплатите държавната такса отново.

3. Третата стъпка е да заверите нотариално необходимите документи и да заплатите държавната такса за регистрация на фирмата ви, като тя е 160лв, ако подавате документите си на хартиен носител и 80 лв, ако се подават по електронен път.

4. Четвърта стъпка при процеса на регистрацията е да откриете набирателна сметка в дадена банка и да внесете първоначалния капитал на фирмата, като за това ще ви трябва изготвения и подписан "Учредителен акт".

След като откриете сметката ви от банката ще ви издадат удостоверение за открита набирателна сметка и внесен капитал, който трябва да приложите към другите документи, които ще подавате.

Набирателната сметка в банката ви служи само и единствено за учредяване на фирмата, като след като регистрирате фирмата си, трябва да я закриете и да откриете вече нужната ви фирмена сметка.

5. Последната пета стъпка е подаването на документите в търговския регистър по електронен път или на хартиен носител. И още веднъж ви съветваме внимателно да проверите всичко преди да подадете документите необходими за регистрация на фирмата, за да сте спокойни, че всичко ще бъде наред.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *