Защо хората избират Рибарица за почивка?

Рибарица е разположена в Тетевенския Балкан, и е на разстояние 130 км от столицата ни.  Целогодишно, екскурзианти от цялата страна и чужбина гостуват в балканското село, за да се полюбуват на приятния въздух на 600 м надморска височина, а също и на шанса за прелестна и уникална почивка в един от многото малки и големи хотели, които се дават под наем от жителите на селото.

Рибарица се е разпростряла на река Бели Вит, в която гостуващите е възможно да ловят пресни балкански пъстърви и други планински речни риби. В селището има много механи, където гостите на курорта могат да опитат местните рибни и други традиционни специалитети.

Като се махнат риболова и туризма, хора от всякъде всяка година гостуват в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), по време на което се правят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с богатата гама от типично битови български къщи и хотели, за изисканите гости на селото има и съвсем модерни хотели със Спа, басейни и най-новото оборудване.

Удобните и прелестни хотели, вили и къщи в Рибарица са все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на различни асоциации и сдружения от нашата държава.

Най-честите туристи, които посещават Рибарица са от столицата ни. Те се нуждаят да избягат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Точно с това се разграничава курортното селце от големия град.

През лятото може да се насладитемногобройните басейни, които са много добре поддържани, а също така и местните водни вирове с прекрасните скали.

Зимата, когато има много сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Трудно ще се срещнат хора, които са посетили Рибарица и са останали огорчени. Живущите също са много дружелюбни и ще ви помогнат с каквото могат.

Обезателно трябва да посетите и местността "Костина", която е идеално място за излет.

Порадвайте се на една незабравима ваканция със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *