Изберете сигурна входна врата

Често, когато правим ремонт на жилището си, се замисляме дали да не подменим и старите врати. Това въобще не е лоша идея, като се замислите само на колко години са тези врати.

Вече има много по-добри и качествени врати с чип, а с тях дома ви ще изглежда много по-приятно, уютно и сигурно място. Първото нещо, което трябва да направите, ако решите да подмените вратите в жилището си е, да сте наясно с техните размери. Входните врати обикновено са широки от 86 см до 107 см, а височината им е от 197 см до 206 см.

Стандартът за такива врати е 90/197 см. Има малка разлика между вратите, които са в новите жилищни сгради и панелните, построени преди 2000г. При новите, отворите за вратите са по-големи от старите.

Ако апартаментът ви е построен след 2000 г, значи можете да си вземете по-широки врати, отколкото ако сте в стар панелен блок. Когато се монтира нова врата в блок от по-старите, най-вероятно ще се наложи да се разбива касата, защото е различна.

Добре е да прецените всичко и да видите каква е най-добрата възможност за вас, преди да закупите нова врата, защото можете да намерите и такава, за която да не е необходимо разбиване.

Поискайте съвет от консултантите в магазина или монтажниците относно вратата, която искате да закупите. Осведомете се от тях и за различните модели врати, какви са техните особености, предимствата и недостатъците, дали ви трябва блиндирана врата и т.н.

Вие трябва да решите каква врата да изберете, но повече информация със сигурност няма да ви бъде излишна. Има специфични особености при всеки вид врата, за това е добре да ги знаете. Подмяната на вратите в един дом не е нещо, което се прави често, за това е хубаво да се информирате много добре преди да предприемете тази стъпка.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *