Слънчевите колектори – край на високите сметки за електроенергия

Писнало ли ви е да плащате космически суми за сме, които всеки месец дестабилизират семейния бюджет? Ако се чувствате безсилни и вечни длъжници на компаниите предоставящи ви електроенергия. Сложете край на тези неприятни моменти, като намалите веднъж завинаги потреблението си на електричество, а от там и сметките.

Ще попитате как да стане това? Отговорът е повече от лесен. Все пак нека не забравяме, че живеем в 21 век и модерните технологии се развиват със скоростта на светлината. Една от тези бързо развиващи се и набиращи популярност технологии по света и  у нас са така наречените слънчеви колектори.

Те са изключително практични и удобни, бързо и лесно се инсталират и не след дълго време ефекта от тяхната работа е повече от задоволителен. Само за няколко часа и вие ще имате на разположение гореща вода, без да сте изразходвали нито един киловат електричество. Все повече хора им се доверяват и активно ги използват за своите битови нужди.

Тези соларни панели са изградени от стъклени тръби със специално селективно покритие, благодарение на което почти 100% от слънчевата радиация бива усвоена и преработена в топлинна енергия. Тя затопля водата, която всеки един от нас използва за всекидневните си нужди, но с разликата, че сега не се налага да заплаща космически суми за електроенергия.

Друг много положително качество, което притежават колекторите е, че те не зависят по никакъв начин от постоянните покачващи се цени на тока. На колекторите им са необходими около час изложени на слънце, за да разполагате непрекъснато с топла вода.

Най-харесвани и употребявани вида панели са с технология с термосифон и с „Heat Pipe” тръба. Те успешно усвояват и преработват слънчевата енергия, която попада върху тях и я преобразуват в топлинна, а загубите на енергията са извънредно ниски.

Слънчевите колектори спокойно могат да намерят място във всяко едно домакинство, тъй като те са много добро вложение, което ще Ви възвърне първоначалните вложения за много кратко време.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *