Социалните мрежи – Трите големи мита

Днес, Фейсбук има повече от милион активни потребители. Потребителите на Туитър правят повече от 140 милиона туита на ден. Други социални мрежи правят повече от милиони потребители, логващи се всеки ден. Това е един неограничен маркетинг форум и организациите от всякакви видове инвестират състояние в използването на социалните медии, за да привлекат потребители. Дали това наистина действа?

Не и по начина, по който с мислите. На скоро, Галъп достигна потребление от повече от 17 000 потребители на социални медии - включващо всичко от последните мобилни приложения за социални мрежи до старите от уста на уста. Ние достигнахме нови истини за това, как хората взаимодействат със социалните мрежи и тяхната ефективност, като маркетингов инструмент.

Тези открития разкриват три големи мита свързани със социалните мрежи: това, че социалните медии са само метод за привличане на клиенти и че социалните мрежи са само един онлайн феномен. Но са много важни за компании, които харчат много пари за социални инициативи в медиите. Изследването на "Галъп" също предлага практически действия, които могат да направят по-ефективни тези усилия.

Мит: Инициативите в социалните мрежи правят клиентите по лоялни.

Факт: Ангажирането с марката задвижва социалното ангажиране.

Според Галъп, инициативите, спонсорирани от търговските марки имат много малко влияние върху процеса на вземане на решение на потребителите. Нито пък те карат потенциални клиенти да разгледат и опитат марката или препоръка за марка на другите в тяхната социална мрежа.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *