Съвети за правилно търсене в Google на сайтове за сериали

В днешната публикация ще се опитам да обясня с няколко прости съвета как най-правилно да търсим в Google.bg сайтове за онлайн сериали. Целта с която го правя е защото по мои наблюдения хората все още не знаят как да търсят правилно и не могат да попаднат на най-точните резултати, които ще удовлетворят техните желания.

В конкретният случай ще говорим за сайтовете за сериали в България. Те не са малко, но за съжаление повечето от тях не са направени професионално, не съдържат това, което трябва и потребителите губят от ценното си време лутайки се.

На помощ на потребителите, желаещи да открият своят любим сайт за сериали ще се отзове любимият ни чичко Google.

Google е най-мощната търсачка в света и при правилно използване тя ще ви върне не просто някакви резултати, а сортиране на резултати на база полезност, като най-полезен ще е първият резултат и всеки следващ надолу ще се оказва все по-малко потребен и полезен на потребителите.

Ето и моите съвети как да търсим правилно сайтове за сериали онлайн:

  1. Задължително пишете на кирица! Алгоритъма на търсачката е изграден от сложни математически формули, но като цяло Google търси съвпадения между Вашата заявка и текстовете в самите сайтове в Интернет. И тъй като българските сайтове са написани на български, а ако вашата заявка е написана на латиница (шльокавица), Google може леко да се обърка и да не върне най-правилните резултати. В случая ако напишете думата seriali резултатите, които ще получите няма да бъдат същите, ако вместо това сте написали думата сериали на кирилица. Ще попаднете на сайтове със съмнително качество. За това най-добре изписвайте думите или фразите само на кирилица.
  2. Както споменахме в точка 1 – Google връща резултати, които са степенувани по важност. Тоест най-важният и правилен резултат ще бъде първи. Ако не откриете това, което търсите в първите позиции – няма смисъл да търсите по-надолу. Ако искате да получите най-широко свързани резултати, напишете само една дума – сериали.
  3. Може да търсите и по фразите онлайн сериали или пък сериали онлайн.
  4. Ако търсите нещо по-конкретно, например латино-американски сериал или турски сериал, можете да го добавите във фразата. Ако искате да намерите сайтове за сериали, но по-конкретно за турски сериали, можете да напишете турски сериали онлайн или пък онлайн турски сериали.

Ако пък не искате да губите време да търсите, можете да разгледате и моят проект – сериали.com

Сайтът е сравнително нов, но се старая той да изглежда добре, да предоставя на потребителите точно това от което имат нужда и може би за това той се позиционира толкова добре в търсачката.

Или пък може да има и друга причина… кой знае :-)

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *