Осигурете си комфорт с фотоволтаици на разумни цени

Електричеството произведено от слънчевата енергия е електричеството на бъдещето

С намаляването на традиционните източници на енергия в световен мащаб и увеличаването на вредните емисии, изхвърляни в атмосферата се увеличиха и начините за използване на възобновяема зелена енергия. Един от най - ефективните начини да си осигурим нужната ни енергия е да впрегнем Слънцето да работи за нас. Ако си помислите колко слънчеви дни има в България, ще установите, че ние имаме огромно богатство, което можем да използваме за своите нужди като при това ще опазим природата и ще спестим от разходите си за енергия.

Как можем да използваме слънчевата светлина на нашите нужди от енергия?

В последните години един от най-ефективните начини да си осигурим безплатна топла вода, отопление и осветление са фотоволтаиците. Фотоволтаичните централи са много популярни не само на запад, но вече и у нас, тъй като слънчевата енергия уловена и преработена от фотоволтаичните системи не произвежда никакви вредни емисии, не произвежда шум и не на последно място възвръща инвестициите си само за няколко години.

Фотоволтаичните системи могат да се монтират навсякъде - по покривните конструкции, на свободни открити пространства, в отдалечени райони, вмъкнати в интериорния дизайн на сградите – изобщо навсякъде, където се сетите.

Кои са основните критерии при избор на фотоволтаици?

Както вече споменахме малко по-горе в материала производството на електроенергия от слънчевата светлина е сред най-атрактивните области в съвременната енергетика.

Използването на фотоволтаични системи и централи е изключително разнообразно и поради това определящите критерии за класификация на фотоволтаичните системи е различно. В зависимост от типовете фотоволтаични клетки, от които е съставена системата, фотоволтаиците могат да бъдат изработени от монокристален силиций, кадмиев телурит, поликристлен силиций или други елементи изградени като тънкослойна структура.

Начинът, по който е концентрирана светлината е друг важен критерий при този вид системи. В зависимост от начина на концентрация на светлината фотоволтаиците биват два основни вида: използващи слънчевата светлина без концентрация и соларни системи с отражатели и концентратори.

Ориентацията на фотоволтаиците също е от голямо значение и това е третият основен критерий, на който е добре да се обърне внимание. Според този критерий могат да се открият панели с фиксирана ориентация, както и следящи системи, които следят посоката на слънчевите лъчи благодарение на една или две въртящи оси.

Най-важен критерий се явява обаче начина на присъединяването на електрическия товар. Тук фотоволтаиците се делят на автономни (затворени) системи, отворени (свързани с електропреносната мрежа) фотоволтаични системи и хибридни системи.

Тук изброихме само основните критерии, които е добре да имате предвид, когато поръчвате изработката и монтажа на вашата фотоволтаична централа, но ако искате да се запознаете детайлно с изработката и приложението им посетете уеб страницата за соларни панели на фирма Крейн ООД. Компанията е сред водещите производители на фотоволтаици не само у нас, но и в чужбина и предлага разнообразие от фотоволтаични системи с гарантирано качество и 25 годишна гаранция за производителност.

Крейн ООД може да ви предложи ефективни решения за вашия дом, офис, хижа или вила на разумни цени.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *