Франчайзинг за недвижими имоти

Франчайзингът със сигурност е изгоден начин за Агенции за недвижими имоти и бизнесмени да се включат в пазара на недвижими имоти с минимална финансова инвестиция. Да финансираш своя собствена компания за недвижими имоти може да струва стотици хиляди лева, докато купуването на франчайзинг дава по-добра възвръщаемост на вложените средства.

При франчайзинга работиш по утвърдена Система на работа, а когато си фокусиран във внедряването на системата и развитието на бранда, когато имаш подкрепата и контрола на франчайзодателя по-бързо извоюваш пазарни позиции.

Ако сте решили да купите франчайзинг в областта на недвижимите имоти, имайте предвид следните няколко съвета:

1. На първо място, проучете какъв опит има фирмата, която предлага франчайзинг и доколко системата е адаптирана към локалния пазар, ако тя е международна. Изберете фирма, която въпреки свития пазара на недвижими имоти в момента продължава да бъде успешна и увеличава своя пазарен дял.

2. Запознайте се с програмите на обучение, услугите и помощта, която франчайзингодателя ще ви предостави. Това включва и ситуации, в които се налага да изтеглите кредити. Някой франчайзингодатели подпомагат кандидатите в оценката на риска при теглене на кредит, като участват в разработването на бизнес плана, проучват управлението на фирмата и необходимите ресурси.

3. Отделете време да прочетете в детайли Договора за франчайзинг и разберете какви са вашите права и задължения. Питайте за всичко, което не ви е ясно. Договорите за франчайзинг са обикновено като една малка книга от 30-40 страници затова изискват вашето специално внимание. Договорът за франчайзинг регламентира много подробно всички обстоятелства, които могат да възникнат между страните и споразумения, относно решенията по времето и след договорния период. Тези обстоятелства са се наложили и развили като практика в отношенията през годините. Основната цел на договора е да се избегнат недоразумения и споровете в бъдеще.

4. Поради характера на франчайзинга, не се консултирайте с какъвто и да е адвокат. Ако търсите съвета на адвокат изберете такъв с опит в франчайзинг бизнеса, корпоративното и облигационно право.

споделяне в социални мрежи

Едно мнение по „Франчайзинг за недвижими имоти

  1. Франчайзингът е страхотно нещо, най-балансираният и стабилен бизнес модел. Разбира се ако се избере подходящ за нашите цели и възможности франчайз :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *