Неща които трябва да знаете при dedicated хостинга

Вашият бизнес се е разрастнал достатъчно за да се нуждае от собствен dedicated хостинг план – честито! Това е голяма стъпка. Все пак, имайте предвид, че има някои общи грешки, които се допускат при първото преминаване към dedicated хостинг. Сама по себе си услугата dedicated хостинг, ако бъде направена добре, може да се превърне в нещо много добро за една разрастваща се компания. Въпреки това, трябва да внимавате за някои обичайни клопки при преминаването към dedicated сървър.

Backup-и

Направете backup на информацията си. Това е лесно начинание, но повечето хора не осъзнават, че вече само те са отговорни за всичките им данни на сървъра. При повечето среди на споделен хостинг, информацията ви се подлага на редовен back up от екипа на хостинг компанията ви. Ако това не се отнася за вашия споделен хостинг план, вероятно са ви осигурили доста приятен и лесен за употреба контролен панел, с който да извършвате backup-и. Бихте могли или не да разполагате с такъв лукс при dedicated хистинга. Уверете се, че подсигурявате добър back up план за вашият dedicated хостинг.

Сигурност

При споделения хостинг, по-голямата част от нещата свързани със сигурността са отговорност на хостинг компанията, която управлява сървъра. Това означава, че не сте длъжни да следите случващите се ежедневни промени при протоколите касаещи сигурността. С dedicated хостинга вие ще сте изцяо отговорни за поддръжката свързана със съхраняването на сървъра в топ форма, когато става дума за сила на сигурността.

Твърде много, твърде скоро

Dedicated хостинга може да нарастне бързо. Важно е да осъзнаете, че докато вашия сайт би могъл да надхвърли ресурсите заделени за него при споделн хостинг план, то в действителност може и да не се нуждаете от супер компютър за да върви добре. Уеверете се от какви точно хардуерни изисквания ще се нуждае онлайн начинанието ви, преди да наемете dedicated хостинг план.

Сканиране за вируси

Само по себе си спада към същата категория като въпросите касаещите сигурността. Повечето хостинг компании извършват цялото сканиране за вируси, както и избора на подходящ софтуер за тази задача. Това означава, че когато се прехвърлите на dedicated хостинг, ще трябва да вземете решение как да се справите със сканирането за вируси на вашия сървър. Ще трябва вие да изберете софтуера, а също така от ключово значение е и това в каква степен ще подсигурите цялостно превенцията от вируси за вашия сървър.

Отстраняване на неизправности

Може да се каже, че това е голямата работа. Докато някои хостинг компании предлагат частична помощ, много хост провайдъри не предлагат поддръжка за отстраняване на неизправности на хора, които са закупили dedicated хостинг планове. Това означава, че с каквито и грешки да се сблъскате от операционната ви система, то ще бъде ваша задача и отстраняването им. Уверете се, че като уеб мастър имате подходящите умения и за тази дейност.

Естествено не позволявайте на казаното дотук да ви изплаши и да ви отдалечи от dedicated хостинга. Тази хостинг услуга може да бъде една от най-успешните крачки, която прави малкият бизнес. Просто запомнете, че трябва да обмислите внимателно всичко свързано с избора на dedicated хостинг, както и целите ви, преди да бързате да го закупите.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *