Как да изберем часовник?

Много мои познати въобще не използват часовник още повече пък да имат няколко с различен цвят, форма или стил за различен костюм или за един или друг повод.

Часовника в днешно време е много повече от приспособление за отчитане на времето. Той е аксесоар, бижу, стилно допълнение към официален тоалет или към спортния Ви екип за фитнес, признак на класа и положение и в същото време необходимост за всеки от нас.

Повечето марки часовници предлагат голямо разнообразие от стилове – класически модели с изчистен дизайн, функции и елегантна визия, хронографи снабдени с допълнителни функции като хронометър, дата и ден от седмицата, спортно елегантни модели притежаващи и допълнителни функции като аларма, показване на втори часовни пояс, тахиметрична скала, служеща за засичане на скорост на базата на изминало време или брой еднотипни операции, които могат да бъдат извършени за едница време(от дадена машина например и др.).

Има модели часовници предназначени за спортисти с вградени функции като измерване на пулс, изминати крачки или разстояние, кръвно налягане и памет за съхраняване на определен брой записи на направените измервания.

Ако сте запален планинар или алпинист може подберете модел снабден с алтиметър за измерване на надморска височина, барометър за измерване на атмосферно налягане, компас за сте наясно по всяко време къде се намирате по време на планински преходи и изкачвания.

За любителите на водните спортове например се предлагат специализирани модели часовници с куп полезни функции като Яхт таймер предназначен за измервания по време на регати, дълбокомер измерващ дълбочината, на която се намирате при гмуркане, дневник на гмуркания, запаметяващ начален час и продължителност на гмуркането, термометър измерващ температура на водата и на въздуха.

Друга интересна и полезна функция, срещаща се основно при часовници от малко по-високия ценови сегмент е така нареченото радио сверяване, при което с помоща на вграден сензор часовника получава радио сигнали от различни излъчващи кули в зависимост от местоположението и по този начин часовника ви е винаги точен и не се нуждае от допълнителни настройки при смяна от лятно към зимно часово време.

Както виждате възможностите са много остава да изберете най-подходящия за вас модел.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *