Как да наемете агенция за графичен дизайн

Вероятно е, че ако четете това, сте търсили в Google за наемане на дизайнери: дали това е как да наемете графичен дизайнер или какви въпроси да зададете, когато наемате графичен дизайнер, или дори как да ангажирате агенция за графичен дизайн .
Ето най-добрите съвети на samotnata.com и неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате агенции за графичен дизайн:
Вътрешен или външен изпълнител?
Ако имате редовно количество дизайнерска работа, която е необходима всяка седмица, може да искате да наемете графичен дизайнер на пълен работен ден, който да поддържа вашия екип под вашия собствен покрив.
Много е изкушаващо да имате един дизайнер по заявка, който да е посветен на работата, от която се нуждаете, но в зависимост от естеството на работата и графиците, които имате, това може да означава, че са изключително заети една седмица и изобщо не се използват следващата седмица.
Ако решите да аутсорснете, може да искате да знаете как да наемете графичен дизайнер на свободна практика, тъй като тогава ще трябва да платите само за времето, което сте използвали.
За мнозина това е много удобно решение, въпреки че подобно на това, че имате свой собствен дизайнерски обем, може да означава, че те могат да работят само с един проект наведнъж и това може да повлияе на изпълнението на проекта.
Ако решите да ангажирате агенция за графичен дизайн, тогава ще трябва да сте наясно какви отношения имате нужда или очаквате от тях. Например, ако искате да им се обадите, когато и когато имате нужда от тях, може да помислите за модел на абонамент, при който можете предварително да закупите време.
Придобийте правилните умения и опит.
Как да разберете дали избраният от вас партньор за графичен дизайн има необходимите умения и опит?
Всяка дизайнерска агенция може да предостави презентация или колода с проекти, която очертава всичко от кой, какво и къде до защо трябва да ги изберете.
Ключът е да навлезете малко по-дълбоко и да предизвикате разказа, като попитате за конкретни подробности за даден проект – коя беше целевата аудитория, колко успешен беше проектът или можем ли да говорим с този клиент?
Може също да попитате кой е конкретният дизайнер на този проект, тъй като големите агенции може да имат по-голямо текучество на персонал и дизайнерът може всъщност да не работи все още там!
Попитайте за опита, който имат конкретните дизайнери, които ще работят по вашите проекти, и се уверете, че не се поддавате на сценарий „примамка и превключване“, при който сте очаровани от старши дизайнери и търговски екипи, само за да бъдете поставени при младши или дипломирани дизайнери.
Някои агенции са създадени така, че да говорите директно с дизайнери, други трябва да преминете през акаунт мениджър – уверете се, че получавате подхода, който очаквате и от който се нуждаете.
Ако наемете някого или наемете дизайнер на свободна практика, техният набор от умения ще бъде доста фиксиран и няма да предлага широчината от умения, които една по-голяма агенция може да предложи. Тази дълбочина на обслужване може също да се превърне в предимство, особено ако трябва да бъдат изпълнени няколко проекта едновременно. Отново, важно е наистина да разберете обхвата и мащаба на вашите потенциални нужди, когато търсите да получите помощ.
Ангели пазители на вашата марка.
Важна част от работата на всеки дизайнер е да обмисли приложението на идентичността на марката и отражението на настоящото произведение върху вашата корпоративна идентичност.
От съществено значение е избраният от вас дизайнер да разполага с копие от най-актуалните ви насоки за марката, за да може да играе ролята си на пазител на марката.
Ако дизайнерът/агенцията е участвал в създаването на марката, тогава те ще имат още по-голямо усещане за марката и ще знаят кога нещо е правилно или грешно. Поради това, който и да изберете, уверете се, че той демонстрира страст и способност не само да оцени вашата марка, но и да я прилага последователно.
Това е работа на хората.
Има още една причина да се срещнете и да говорите с действителния екип, с който ще работите ден след ден, и това е да сте сигурни, че можете да работите заедно.
Дори ако всичко останало е наред, уменията, наличността, разходите – ако не се справите, всичко е напразно.
Запознайте се с екипа, научете имената им и усетете какво би било да работите с тях.
Дизайнът, във всичките му форми, може да има някои големи технически предизвикателства, но в крайна сметка все пак ще се свежда до хората, които работят с хора и се уверяват, че избирате правилните за вас.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *